Appcrash hatası (Çalışmayı durdurdu) nedir ve çözümü nasıldır?

Güncelleme Tarihi:

Appcrash hatası (Çalışmayı durdurdu) nedir ve çözümü nasıldır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:13

Özellikle de Windows işletim sistemi yüklü durumda olan bilgisayar kullanıcılarının karşı karşıya kaldığı appcrash hatası, kişiler üzerinde olumsuz bir etki yaratmaktadır. Sizin için Appcrash Hatası (Çalışmayı Durdurdu) nedir ve çözümü nasıldır şeklindeki konu başlığını detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Windows işletim sistemi tabanlı bilgisayar kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı appcrash hatası, genellikle bilgisayar üzerinden işler yapılırken ortaya çıkar ve kullanıcıyı alıkoyan bir hata mesajı olma özelliği taşır.

 Appcrash Hatası (Çalışmayı Durdurdu) Nedir?

 Appcrash hatası, Windows işletim sistemi üzerinden, bazı oyunların ve programların çalıştırıldığı durumlarda ortaya çıkan bir hatadır. Appcrash hatası, çalıştırılmakta olan bir uygulamanın düzgün bir biçimde sürdürülemediği zamanlarda ortaya çıkan bir mesaj olma niteliğine sahiptir.

 Bu hata çoğunlukla kullanıcı tarafından çalıştırılmak istenen bir uygulamanın açılması durumunda ortaya çıkmaktadır. Bu hata Appcrash hatasıdır. Bu sorunun ortaya çıkması için tek bir sebebe ihtiyaç olmamaktadır. Birden fazla sebepten dolayı sistem Appcrash hatası verebilmektedir.

Haberin Devamı

 Appcrash Hatası (Çalışmayı Durdurdu) Çözümü Nasıldır?

 Appcrash hatasının çözümü için yapılabilecek bazı işlemlerin varlığı söz konusudur. Bu işlemler adım adım aşağıda sıralanmaktadır.

 Birinci adım: İşletim sisteminde bulunan gereksiz dosyalar temizlenir. Bu adımda İlk olarak bilgisayardaki işletim sisteminin yüklü olduğu bölümdeki gereksiz klasör ve dosyaların temizlenmesi gerekir.

 İkinci adım: Bilgisayarı virüslerden tamamıyla arındırmak gerekir. Çünkü virüsler zaman zaman appcrash hatasına sebep olabilmektedir. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için ise Windows Defender dışında profesyonel bir antivirüs uygulaması kullanılması çok yararlı olacaktır. yapılacak olan bir virüs taraması ile bilgisayarın virüslerden arınması sağlanabilir.

 Üçüncü adım: Windows dosyalarının onarımı gerçekleştirilmelidir. Bunun için öncelikle komut istemi penceresinin yönetici olarak çalıştırılması gerekir. Komut istemine ‘’sfc/scannow’’ komutu yazılır ve bu komut çalıştırıldığında bilgisayarın hızına bağlı olarak bazı işlemler gerçekleşir. Bu sayede de bilgisayar taranır ve hasarlı durumdaki dosyalar bilgisayar tarafından otomatik olarak onarılır.

 Dördüncü adım: Uyumluluk modunu kullanılmalıdır. Bu işlem için ise bilgisayardaki işletim sistemi olarak son çıkan Windows sistemi kullanılıyorsa ve açmak istenen uygulama, eski Windows sistemini destekleyen bir yazılım kullanıyorsa, yapılması gereken şey uyumluluk modunu kullanmaktır. Bu özelliğini açmak için uygulamanın kısayolundan yapılacak birkaç ayar ile kullanabilmek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 Uygulamanın appcrash hatası veren .exe uzantılı dosya yahut kısayolu üzerine sağ tıklanır ve özellikler bölümüne tıklanır. Ardında uyumluluk sekmesine tıklanır ve programın çalıştırılacağı uyumluluk modu’ bölümü işaretlenir. Sonrasında bu bölümden gerekli Windows platformu seçilerek Tamam’a tıklanır ve çıkış yapılır.

 Beşinci adım: Bilinmeyen hizmetleri devre dışı bırakılır. Bu işlem için ise Başlat - Arama bölümüne ‘msconfig’ yazılır ve enter'a basılır. ‘Hizmetler’ sekmesine tıklanarak, alt taraftan ‘Tüm Microsoft hizmetlerini gizle’ bölümü işaretlenir. Bu bölümdeki istenmeyen uygulamaların işaretleri kaldırılır ve Tamam butonuna tıklanarak işlem sonlandırılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!