App Store'da yok kaldır kafanı!

Güncelleme Tarihi:

App Storeda yok kaldır kafanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 20:43

Ortalama 6.5 dakikada bir akıllı telefon ve tabletlere bakan kullanıcılar için sosyal sorumluluk projeleri geliştiriliyor. ‘App Store’ logosunu ‘App Store’da bulunmuyor’ olarak değiştiren aktivistler, gerçek olan herşeyin üzerine bu logoları yapıştırarak, ‘Kaldır kafanı gerçek hayatla ilgilen’ mesajı veriyor.

Haberin Devamı

Bir insanın günde ortalama 150 kez, yani 6.5 dakikada bir akıllı telefonlara bakarak geçirmesi sosyal sorumluluk projelerini hareketlendirdi. İnsanların artık dışarıda sosyalleşmek yerine ekranlara gömülmesiyle birlikte ‘App Store’ logosunu ‘App Store’da bulunmuyor’ (Not available in App Store) olarak değiştiren aktivistler, gerçek olan herşeyin üzerine bu logoları yapıştırmaya başladı. Yani sanal olmaya herşeyin üzerine yapıştırılabiliyor. Örneğin, bir salıncağa veya bir basketbol sahasına.

1 DOLARA STİCKER

Sosyal sorumluluk projesinin mimarları ise New York’ta yer alan ‘Three Hyper Island’ okulundaki Caio Andrade, Rafael Ochoa ve Linn Livijn Wexell adındaki üç öğrenci. Böylece aktivistler, akıllı cihazları kullananların daha fazla sosyalleşmesini amaçlıyor. Yaklaşık 1 hafta önce duyurulan bu kampanya, yurtdışında ses getirmeye başladı. ‘App Store’da bulunmuyor’ kampanyasına destek vermek isteyen kullanıcılar ise ‘notonappstore.tictail.com’ adresindeki stickerları 1 dolara satın alabiliyor veya ‘bit.ly/1iGY7Oh’ adresindeki dosyalarla kendi stickerlarını yazıcıdan çıkarabiliyor.

Haberin Devamı

77 MİLYAR KEZ İNDİRİLECEK

Akıllı telefon ve tablet bilgisayarların kullanımı her geçen gün hız kesmeden artıyor. Son paylaşılan rakamlara göre 2014 yılı sonunda dünyada 2.5 milyar adet akıllı telefon ve tablet kullanılacak. Bu kullanımın arkasındaysa uygulamalar bulunuyor. Akıllı cihazların kullanıma sebebi anlamına gelen uygulamalar, 2014 yılında 77 milyar kez indirilecek. Burada yaratılacak hacim ise 35 milyar dolar olacak. Ancak bu da artık kullanıcıların kafalarını akıllı cihazlardan kaldırmamalarına neden oluyor. Şu anda dünyada bir insan günde ortalama 150 kez akıllı cihaza bakıyor. Yani her 6.5 dakikada bir insanlar cep telefonlarını ceplerinden çıkarıp bakıyorlar.

RAKAMLAR NE DİYOR

2.5 milyar
Dünyadaki akıllı cihaz sayısı

1.75 milyar
Dünyadaki akıllı telefon sayısı

750 milyon
Dünyadaki tablet sayısı

35 milyar $
2014 uygulama pazarı hacmi

150
Bir günde ortalama akıllı cihazlara bakma sayısı

6.5 dakika
Ortalama akıllı cihazlara bakma aralığı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!