Amoled ekran nedir? Amoled ekran özellikleri ve avantajları

Güncelleme Tarihi:

Amoled ekran nedir Amoled ekran özellikleri ve avantajları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:07

Amoled ekran, akıllı telefonların teknik özelliklerini geliştirerek görüntü kalitesini arttırmayı amaçlayan bir teknolojidir. Amoled ekran, son model akıllı telefonlarda, monitörlerde ve televizyonlarda sıkça kullanılıyor. LCD teknolojisinin üst versiyonu olarak geliştirilen Amoled ekran nedir? Özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Amoled teknolojisinin amacı, kendinden önceki ekran modelleri olan LED, LCD ve OLED teknolojilerini geride bırakıyor. Samsung tarafından üretilen bu görüntü teknoloji ilk portatifi olarak kendi ürünleri bünyesinde test edildi.

 Amoled Ekran Ne İşe Yarar?

 Amoled ekran, akıllı telefonlarda, televizyon ve monitörlerdeki teknik özelliklerini geliştirerek görüntü kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlar. Amoled ekran gelişim aşamasında OLED ekran üzerinde oynamalar yapılarak ultra görüntü kalitesi ortaya çıkarılmıştır. Bu sayede her piksel ayrı olarak aydınlatılıyor ve daha net bir görüntü kalitesi ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

 Bilgisayarda Amoled Ekran Nasıl Anlaşılır?

 Amoled ekranların kullanılmaya başlaması ile birlikte ekranlar yaklaşık 3 cm olarak hafifler ve incelir. Bunda LCD ekranlarda görülen TFT cam katmanının olmaması büyük önem taşıyor. Aynı zamanda bu ekranlarda 150 derecelik bir açı ile ekrana bakılsa dahi renk kaybı yaşanması ya da parlaklık oluşması gibi sorunlar meydana gelmiyor.

Haberin Devamı

 Amoled Ekran Özellikleri ve Avantajları

 Eski ekran görüntülerinde arkadan aydınlatma yapılması gerekiyordu. Fakat artık organik led özelliği sayesinde bu sorun ortadan kaldırıldı. Aynı zamanda bu teknoloji ile birlikte koyu renklerin açık renkte görülmesi engellendiği için arka planda bulunan ledler kullanıma kapatılarak tasarruf edilmiştir.

 Günümüz Amoled ekranı ve LCD ekranı karşılaştırdığımız zaman Amoled ekranlar LCD'ye göre çok daha net ve keskin renkler içeriyor. Arka tarafta herhangi bir aydınlatma bulunmaması da buna yardımcı oluyor. Akıllı telefonlarda şarj sürelerini amoled ekranlar arttırmaya yardımcı oluyor ve daha az enerji tüketiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!