All in One bilgisayarlar ile maliyet ve alan tasarrufu

Güncelleme Tarihi:

All in One bilgisayarlar ile maliyet ve alan tasarrufu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 15:46

İş sürekliliği ve yüksek performans konusunda verimliliği esas alan kurumların bilgisayar tercihleri de buna bağlı olarak değişiyor. Çoğu kişi bu terimi duymasa da günümüz kurumlarının çalışma alanlarında All in One (AIO) bilgisayarlar yaygın olarak kullanılır.

Haberin Devamı

All in One (AIO) adı verilen bilgisayarlar, kurumlara bir masaüstü bilgisayarın işlevselliğini ve bir dizüstü bilgisayarın taşınabilirliğini sunan yüksek çözünürlüklü, maliyet ve alan tasarrufu sağlayan bilgisayarlardır. 

AIO bilgisayarlar, tüm masaüstü bileşenlerini tek bir kapalı birimde birleştiren bir bilgisayardır. Geleneksel bir masaüstü bilgisayarla aynı şekilde çalışır, ancak sizi kablo yoğunluğundan kurtarır, çok daha az yer kaplar, taşınabilir ve ergonomiktir. 

AIO Bilgisayar Alırken Bunları Göz Önünde Bulundurun 

Bilgisayar üreticisi Casper’ın tavsiyelerine göre bir AIO bilgisayar satın almadan önce bazı faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir. 

Kurulum kolaylığı 

Geleneksel masaüstü bilgisayarların aksine, AIO bir bilgisayarı kurmak kolay ve basittir. 

Maliyet 

Haberin Devamı

Bir masaüstü bilgisayar satın alma ve kurma maliyetini karşılaştırdığınızda, bir AIO bilgisayarı satın almak en iyisidir. Evde veya iş yerinizde bir çalışma alanı kurmak istiyorsanız, monitör, hoparlör, CPU, klavye ve fare gibi her bir bileşeni ayrı ayrı satın almanız gerekecektir. Ancak AIO bir bilgisayar satın aldığınızda, diğer tüm bileşenler yerleşiktir. 

Taşınabilirlik 

Çoğu AIO bilgisayar 10 kg'dan daha hafif olduğundan, onları hareket ettirmek geleneksel bir masaüstü bilgisayarı taşımaktan daha kolaydır. 

AIO Bilgisayarların Avantajları 

İster çalışma ortamınızda kullanmak isteyin, ister şık, sağlam ve alanı en aza indiren bir bilgisayara sahip olmayı hayal edin, AIO bilgisayar almanız için en temel 3 nedeniniz olabilir. 

1. Yerden Tasarruf Sağlar 

AIO PC'nin klavye ve fare dışındaki tüm bileşenleri yerleşik olduğundan, iş istasyonunuzu kurarken size yerden tasarruf sağlar. 

2. Maliyet ve Enerji Tasarrufu 

İş istasyonunuzu kurarken, geleneksel masaüstü bilgisayarın her bir bileşenini satın almaktan daha ucuza mal olacağından, AIO bir bilgisayar satın almayı düşünmelisiniz. Ayrıca bu bilgisayarlar daha az enerji tüketir. 

3. Şık ve Düzenli 

AIO bir bilgisayarınız olduğunda iş istasyonunuzu düzenlemek çok daha kolaydır. Bilgisayarınız için daha az kabloya ve bir güç kaynağına ihtiyacınız olduğundan, ofisinizi daha düzenli hale getirir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!