Airdrop Adı Nasıl Ve Nereden Değiştirilir? Airdrop İsim Değiştirme (Mac, İphone, İpad Ve İmac)

Güncelleme Tarihi:

Airdrop Adı Nasıl Ve Nereden Değiştirilir Airdrop İsim Değiştirme (Mac, İphone, İpad Ve İmac)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:04

Mac, iPhone, iPad ve iMad cihazlarında AirDrop adını değiştirme işlemleri; Apple'ın ürünleri içerisinde hızlıca dosya aktarımı yapmak adına cihazın görünen adını özeleştirmeyi sağlamaktadır. Bir dosya paylaşıldığı zaman alıcı; gönderen kişinin cihazının adını görebilmektedir. Bununla beraber kullanıcılar; AirDrop ismini değiştimek isteyebilirler. Peki Airdrop adı nasıl ve nereden değiştirilir? Airdrop isim değiştirme (Mac, iPhone, iPad ve iMac) nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

AirDrop; göndericilerin diğer bir Apple cihazına oldukça hızlı bir biçimde veri gönderilmesine imkan tanıyan Apple cihazları bünyesinde yer alan bir özelliktir. Alıcıların cihazı; gönderen kişinin AirDrop'u çerçeve içerisinde olduğu sürece düzgün çalışmaktadır. Ekran görüntüsü, belge, fotoğraf, video ve başka bilgi çeşitlerini göndermek adına kullanılan bu özellik, aktarımların basit ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Airdrop Adı Nasıl ve Nereden Değiştirilir?

Apple ürünlerinde yer alan Airdrop özelliği, başta iPhone olmak üzere her cihazda aktif şekilde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra iPhone'da yer alan Airdrop özelliği; yakındaki Apple cihazlarını bulmak adına Bluetooth teknolojisini kullanmaktadır. AirDrop ile bulunmakta olan cihazlar; iPhone'un Bluethooth Ayarları kısmındaki ''Cihazlarım'' ve '' Diğer Cihazlar'' kısmında görülmektedir. AirDrop ile; belgeler, fotoğraflar gibi birçok içeriği, yakınlarda yer alan başka Apple cihazları ile paylaşmak veya bu cihazlardan almak mümkündür.

Bazı durumlarda kullanıcılar AirDrop adını değiştirmeyi istemektedirler. Bununla beraber Apple cihazlarında AirDrop isim değiştirme adımları hakkında bilgi vermek, okurlar adına oldukça önemli olacaktır. AirDrop isim değiştirme adımları oldukça basit bir şekilde halledilmektedir. AirDrop; Apple cihazlarına has bir özelliktir. Bununla beraber iPhone ya da iPad için AirDrop ismini değiştirme adımları;

- Ayarlar kısmına erişim sağlanmalıdır.
- Daha sonra ''Genel'' butonuna tıklamak gerekmektedir.
- '' Hakkında'' bölümüne tıklanmalıdır.
- Bu bölümde; isim sekmesine tıklamak gerekir.
- Açılan ekran bünyesinde; geçerli olan isim silinmeli ve cihazın adı değiştirilmelidir.

Airdrop İsim Değiştirme (Mac, iPhone, iPad)

AirDrop kullanıcıları; cihazın ağındaki kendi eşsiz adı ile başka aygıtlar açısından görünür hale gelmektedir. Bununla beraber AirDrop özelliği bulunan her ürün adına isim değiştirme adımları hakkında bilgi vermek oldukça önemlidir. AirDrop özelliği bulunan cihazları kullanan kişiler; cihazlarının adını değiştirmeyi istemektedirler. Bununla beraber bu konu adına İnternet çapında araştırma yapmaktadırlar.

Apple cihazlarında yer alan AirDrop özelliği; yakınlarda yer alan Apple cihazlarını bulmak adına Bluetooth teknolojisini kullanmaktadır. AirDrop ile bulunan cihazlar ise; Apple cihazında Bluetooth Ayarları kısmında '' Cihazlarım, Diğer Cihazlar'' kısmında yer alır. Kişi arzu ettiği zaman, cihazını kişiselleştirmek adına ya da kişinin kendisinin ya da başka kişilerin cihazı tanımasını basit hale getirmek adına AirDrop ismini, çok rahat bir şekilde değiştirmek mümkündür.

iPhone ya da iPad için AirDrop ismini değiştirme adımları aşağıdaki gibi olacaktır;

- Öncelikle ''Ayarlar'' kısmına gidilmelidir.
- Daha sonra ''Genel'' ve ''Hakkında'' kısmına tıklanmalıdır.
- Karşılaşılan ekranda, geçerli olan isim silinerek, cihaz adına yeni bir isim yazılmalıdır.

Bu şekilde iPhone ve iPad'ın AirDrop adı değişecektir. AirDrop kullanıp, dosya gönderme alma işlemlerinde yeni isim başka cihazlar açısından da görülecektir.

Mac’te AirDrop ismini değiştirmek adına takip edilmesi gereken adımlar aşağıdaki gibi olacaktır. Bununla beraber AirDrop ismini Mac bünyesinde ''Sistem Tercihleri'' alanını kullanıp, ismi kolayca değiştirmek mümkündür.

- Üstte yer alan menü çubuğuyla Apple sembolü seçilerek, açılan menü üzerinden ''Sistem Tercihleri'' alanı tıklanmalıdır.
- Sistem tercihleri ekranı bünyesinde; '' Paylaşım Sekmesi'' butonuna tıklanmalıdır.
- Karşılaşılan ekranda geçerli olan isim silinmeli ve yeni bir isim yazılmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!