Adobe, HTML5 destekli Captivate 6'yı duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Adobe, HTML5 destekli Captivate 6yı duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 17:18

Adobe, etkileşimli e-Öğrenim ve HTML5 tabanlı mobil öğrenim içeriklerinin hızlı bir şekilde oluşturulmasına katkı sağlayacak HTML5 destekli Adobe Captivate 6 ürününün piyasaya sunulduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Günümüzün mobil teknolojilerle içiçe yaşayan öğrencilerinin ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanan Captivate 6, e-Öğrenim geliştiricileri, kurumsal eğitmenler, eğitmenler ve diğer iş kullanıcılarının istenilen yer ve anda erişilebilen dinamik SCORM/AICC uyumlu kurs içeriği sunmasına yardımcı oluyor.

Captivate 6 sayesinde eğitmenler, belirli bir nesne tıklandığında otomatik olarak oynatılan üst ses ve diğer sesleri kaydederek e-Öğrenim modüllerini özelleştirebiliyor. Kurs tasarımcıları ayrıca profesyonel tasarımlı temaları kullanarak e-Öğrenim içeriğinin tutarlı bir görünüm ve kullanıma sahip olmasını sağlayabiliyor. Geliştirilmiş LMS entegrasyonu, e-Öğrenim geliştiricilerinin Moodle, Blackboard, Plateau, Saba ve SumTotal dahil lider öğrenim yönetim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde içerik yayınlamasını sağlıyor. Captivate 6’da yapılan geliştirmeler, mobil erişimi iyileştiriyor ve öğrencinin katılımını artırıyor.
Adobe Baskı ve Yayın Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Naresh Gupta konuyla ilgili “Mobil ekranlara sığdırmak için küçültülmüş statik sunular artık yeterli değil. Bugün öğrenciler iOS ve Android cihazlarında cazip e-Öğrenim seçenekleri bekliyor” derken, “Captivate 6, uzmanların ve içerik oluşturucuların masaüstü bilgisayarlara sunulan içerik kadar sağlam ve etkileşimli e-Öğrenim içeriklerini mobil cihazlarda da sağlamalarına olanak veriyor” şeklinde konuştu.

Adobe Akdeniz Ülkeleri Bölge Müdürü Tolunay Tomruk ise, Captivate 6 ile ilgili şunları söyledi: “Birçok müşterimiz, e-Öğrenim içeriğine mobil cihazlardan erişebilmek istiyor. Captivate 6 ile HTML5 yayıncılığı artık yeni programlama kodu öğrenmeye gerek olmadan e-Öğrenimi mobil cihazlara yaymayı kolaylaştırıyor. Artık ek yazılımlara ihtiyaç yok, yani birden fazla yazılım paketiyle çalışmadan kaynaklanan uyumsuzluk sorunları ve tedarik gecikmeleri olmayacak.”

Duraklatma ve devam etme özellikleriyle HTML5 yayınlama: e-Öğrenim içeriğini hem SWF, hem de HTML5 olarak yayınlayarak öğrenciler kursa masaüstü bilgisayarlarında başlayabiliyor, sonra bunu duraklatıp farklı bir cihazda devam edebiliyorlar.     
                                                                          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!