670 milyon bilgisayarı değiştirecek

Güncelleme Tarihi:

670 milyon bilgisayarı değiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 23:22

Tüm dünyanın sabırsızlıkla beklediği Windows 8, New York’ta düzenlenen etkinlikle kuramsal ve bireysel kullanıcılara sunuldu. Dünyanın sayılı yayın organlarının izlediği lansmanda Hürriyet Dünyası teknoloji yazarı Erdal Kaplanseren de vardı.

Yeni ve akıcı kullanıcı arayüzü, bilgisayar ve tabletlerde kullanılabilecek binlerce uygulama ile gelen Windows 8’in Türkçe dil desteği de bulunuyor. Windows 8, içinde Türkiye’nin de yer aldığı 140’tan fazla ülkede toplam 37 yerel dilde yüklemeye hazır. Mevcut bilgisayarlarını Windows 8’e yükseltmek isteyen kullanıcılar windows.com.tr adresinden yükleme yapabilecekleri gibi teknoloji mağazalarından Windows 8’i kutulu olarak da satın alabilecekler. Türkiye’nin önde gelen tüm teknoloji mağaza zincirleri, 26 Ekim’den itibaren Windows 8’li yeni cihazları da kullanıcılarla buluşturacak.

“Şimdiye kadarki en iyi Windows”

İlk olarak, Microsoft’un Windows ve Windows Live Bölümü Başkanı Steven Sinofsky sahneye çıktı ve yeni Windows’un bir devrim olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. ARM işlemcilerin pil tasarrufundan ve taşınabilirliğinden övgüyle söz eden Sinofsky, "Windows Store, diğer mağazların açılış tarihinde sahip olduğu uygulama sayısından çok daha fazlasına sahip” sözleriyle Windows 8'in uygulama mağazası Windows Store'un sanıldığının aksine son derece avantajlı durumda olduğunu iddia etti.

Sinofsky’nin konuşmasında öne çıkardığı iddiası ise Windows 8’in, geliştiriciler için yeni bir dünya açtığı yönünde oldu. “Dokunmatik destekli uygulamalar” olarak açıkladığı bu yeni konsept, dokunmatik ekranlara yeni bir arayüz kazandırıyor. Windows 8'in dokunmatik cihazların yanı sıra hepsi bir arada PC'ler için de harika bir yenilik olacağından söz eden Sinofsky, Windows 8’in "Şimdiye kadarki en iyi Windows" olduğunu söyledi.

400 milyon yeni cihazda olacak

Microsoft CEO'su Steve Ballmer her zamanki esprileri ve enerji dolu konuşmasıyla sahneye çıktı. “Windows 8'li PC'ler gerçekten de şimdiye kadarki en iyi bilgisayarlar durumunda. Tamamen kişiseller, etkinlikle dolu ve canlılar. Bir mağazaya gidin ve Windows 8'e kendiniz dokunun, tıklayın, basın ve onun ne kadar harika olduğunu kendiniz görün." sözleriyle konuşmasına başlayan Ballmer, Windows 8'e yükseltilmeyi bekleyen 100 milyonlarca PC olduğunu söyledi. 400 milyon yeni PC’de Windows 8’in tüketicilere ulaşacağını söyleyen Ballmer, Windows 7 yüklü 670 milyon PC’nin de de kısa süre içinde Windows 8’e yükseltileceğini söyledi.

PC tasarımları da değişecek

Microsoft Windows 8 ile PC tasarımlarının da yenileneceğini, daha renkli bilgisayarlara kavuşacağımızı söyleyen Steve Ballmer, “Windows 8’li bilgisayarlarla daha hızlı ve daha esnek çalışabileceğiz. Hem tablet, hem akıllı telefonda oyun ve işi bir arada kullanılacak platform hazırladık" şeklinde konuştu.  100 bin uygulamanın kullanıma hazır olacağını da sözlerine ekleyen Ballmer, “Kurumsal kullanıcılar da Windows 8'i sevecek. Kurumsal verileri koruyacak araçlar Windows 8'de mevcut.” dedi.

Microsoft'un Windows 8'in başarılı olacağına inanmasının başında gelen sebeplerden biri de MS Office'ın kullanım alışkanlığı. Word Excell, Powerpoint gibi uygulamaları kullanma alışkanlığına sahip mobil kullanıcıların Windows 8'i kullanmayı tercih edeceğini düşünen Microsoft, ofis uygulamasının cazibesini artırıyor.

Bilgisayar, tablet ve telefon bütünleşmesi

Windows 8’le birlikte; cep telefonu, tablet ve bilgisayarın ortak platformda birleşmesi ve bunla birlikte işin ve eğlencenin bütünleşmesi bekleniyor. Microsoft, iş dünyasında elde ettiği yaygın kullanıcı kitlesi ve
başarıyı mobil iş ve eğlencede Windows 8 ortak platformuna taşıma amacında. Microsoft’un sunucu ve masaüstü bilgisayar tarafındaki etkinliği, tablet ve telefonlarla birleşerek hem bireyselü hem de kurumsal kullanıcılara yeni olanaklar sunabilir.
/images/100/0x0/563d287ff018fb32c8edebcc


Surface de oyunun bir parçası

Windows 8 lansmanıyla birlikte satışa sunulan Microsoft’un tablet ürünü Surface de etkinlikte dikkatleri üzerine çekti. Windows 8 işletim sistemine sahip tablet, iki farklı klavye tipiyle satışa sunuldu. Windows 8’in başarısını tablet tarafında artırmak amacıyla üretilen Surface, özellikle şirketlerin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Farklı bir dokunma deneyimi

Windows 8 son kullanıcılar için perakende olarak Windows 8 ve Windows 8 Pro olmak üzere iki ayrı sürümde sunuluyor. Kurumsal kullanıcılara ise Windows 8 Enterprise ile birlikte Windows To Go, DirectAccess ve BranchCache gibi mobil üretkenlikte yeni fırsatların yanı sıra BitLocker ve AppLocker gibi özelliklerle de uçtan uca güvenlik sağlanıyor. Windows 8 ile birlikte, yeni cihazlarda önyüklü olarak sunulacak Windows ailesinin ARM tabanlı tabletler için geliştirdiği yeni üyesi olan Windows RT de piyasaya sunuluyor. Windows 8, kullanıcıların en çok önem verdikleri uygulamalara ve içeriklere tek tıkla erişmesine imkan tanıyan, dokunmatik kullanım için mükemmelleştirilmiş yeni, hızlı ve akıcı bir “Başlangıç” ekranına sahip. Yeni işletim sistemi aynı zamanda dokunma deneyimi için yeniden tasarlanan Internet Explorer 10 ve bulut depolama hizmeti SkyDrive gibi yerleşik uygulamaları da bulunduruyor.

Türk kullanıcılar 79 TL’ye sahip olabilecek

Ocak 2013 sonuna kadar geçerli olacak kampanya çerçevesinde, Windows XP, Windows Vista veya Windows 7 kullanıcıları, yeni Windows 8 Pro’yu sadece 79TL’ye indirerek mevcut bilgisayarlarının işletim sistemlerini güncelleyebilecekler. 2 Haziran 2012 ve 31 Ocak 2013 tarihleri arasında Windows 7’li bilgisayar satın almış kullanıcılar ise windowsupgradeoffer.com adresinden sunulan Windows Yükseltme Teklifi ile 29 TL’ye Windows 8 Pro'yu indirebiliyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!