48 saat içinde oyun yapacaklar

Güncelleme Tarihi:

48 saat içinde oyun yapacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2010 12:37

"Global game Jam 2010" (GGJ- Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu) için bir araya gelen 160 oyun geliştiricisi, 48 saatte yapacakları dijital oyunlarla dünyadaki rakipleriyle yarışacak.

Haberin Devamı

Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu, ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (METUTECH-ATOM) ile ODTÜ Enformatik Enstitüsü'nün ev sahipliğinde başladı.

Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki girişimci faaliyetlerin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen yarışmaya Türkiye dahil 38 ülkede aynı anda başlatıldı. Etkinliğe 160'ı Türkiye'den olmak üzere toplam 2 bin kişi katılıyor.

Etkinlikte, Enformatik Enstitüsü'nde sunulan teknik imkanlarla değişik platformda internet üzerinden oyun geliştirmekte özgür olacak Türk oyun geliştiriciler, 4-5 kişilik gruplarla verilen yerel temaya göre ayrı ayrı oyunlar tasarlayacak.

Profesyonellerin yanı sıra amatör oyun geliştiricilerin de katıldığı etkinlikte, aynı anda sisteme girilerek 48 saat içinde çeşitli konularda oyunlar geliştirilecek.
Yarışmanın Türkiye ayağının ana sponsoru olan Turkcell İçerik ve Operatörler Servisleri Bölüm Başkanı Sertan Eratay, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Turkcell'in girişimcilere çağrı yaparak “bu oyunu birlikte oynayalım” dediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye'de teknolojiye yatırım yapan en büyük şirket olma özelliğine sahip olduklarını ifade eden Eratay, Partner Program ve Univercell platformları üzerinden mobil oyun geliştiricilere destek verdiklerini söyledi.

Global Game Jam'ın Türkiye ayağında bu yıl Mobil Oyun Kategorisi'nde de ödül verileceğini anımsatan Eratay, bu yıl dünya genelinde tüketicilerin, mobil uygulamalar için 6,8 milyar dolar harcayacağı ve toplam 4,5 milyar indirme gerçekleştireceğinin öngörüldüğünü, son iki yılda da Turkcell üzerinden toplam 1,1 milyon adet oyunun indirildiğini belirtti.

Eratay, Turkcell'in, mobiwar oyunu, web, mobil ve televizyon platformlarından aynı anda oynanabilen Avrupa'nın ilk multiplayer online oyununu geliştirdiğini ifade ederek, oyun içinde 65 milyon mesajlaşmanın gerçekleştiği mobiwar aracılığıyla tanışıp evlenenlerin bile olduğunu kaydetti. Eratay, “Yeni fikirlerin, yaratıcılığın bir arada bulunduğu platformların ülkenin geleceği için çok önemli olanaklar yarattığına inanıyoruz. Sürekli yenilik peşinde koşan, değişim ve farklılaşmaya inanan, insana değer veren öncü bir şirket olarak Global Game Jam'a destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!