30 yıl sonra efsanenin ölüm fermanını imzaladı

Güncelleme Tarihi:

30 yıl sonra efsanenin ölüm fermanını imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2010 14:30

Sony, 30 yıl önce kullanıcılara sunulan ve uzun yıllar kullanıcıların elinden düşürmediği kasetçalar Sony Walkman'lerin üretimini tamamen durdurma kararı aldı.

Haberin Devamı

Kullanıcıların pek çoğunun haberi olmasa da, dünyaya tanıtıldığı 1 Temmuz 1979 yılından bu yana kasetçalar Sony Walkman'lerin satışı devam ediyordu. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte iPod gibi yeni nesil dijital MP3 çalarların popülerleşmesiyle birlikte kasetlerin iyice gözden düşmesi, haliyle bu efsane Walkman serisinin satış hacmini de oldukça düşürdü.

Sadece bu yılın Temmuz ayına kadar 3 bin adet satan kasetçalar Sony Walkman'lerin 30 yıllık serüveni boyunca 200 milyon adet sattığı biliniyor.

Aslında kasetçalar Walkman'lerin ölüm fermanı, CD'lerin ortaya çıkmasıyla birlikte imzalanmıştı; ancak asıl devrim 23 Ekim 2001'de kullanıcılara sunulan iPod ve iTunes'la geldi ve bu efsane walkman'lerin satış rakamı günden güne azaldı.

Sony'nin Kasetçalar Walkman'in satışını durduracağını açıkladığı gün olan 22 Ekim'in 9 sene önce iPod'un tanıtıldığı günle aynı olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Walkman satışlarının durdurulacağına ilişkin haberlerin yazılı ve online mecralarda yer almasının ardından Sony'den yapılan resmi açıklama ise şöyle:

Haberin Devamı

“Sony’nin Walkman üretimini durdurduğu” içerikli haberlere ilişkin sizleri kaynağından doğru bilgilendirme ihtiyacı duyduk.

Kasetçalar Walkman üretimi, sadece Japonya’da durdurulmuştur,Ancak Japonya’da ve tüm dünyada Walkman MP3/MP4 çalar satışları yepyeni ürün gamları ile devam etmektedir. Ayrıca Japonya haricinde tüm dünyada Walkman kasetçalar satışları da devam etmektedir.

Biz Sony olarak, üretim ve satış ile ilgili doğru bilgiyi çeşitli iletişim kanallarımız aracılığıyla tüm kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyoruz. 

Sizi de konu ile ilgili olarak aydınlatabildiğimizi umar, görüşlerinizi dinlemekten her zaman memnuniyet duyacağımızı belirtir ve yepyeni ürün gamı ile markamızın en son modellerine göz atmak ve kendi Walkman®’inizi belirlemek için http://www.sony.com.tr/hub/walkman adlı web sitemizi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!