3 MÄ°LYAR DOLARI OYUN OYNAYARAK KAZANDILAR

Güncelleme Tarihi:

3 MÄ°LYAR DOLARI OYUN OYNAYARAK KAZANDILAR
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 08, 2011 15:09

İnternet üzerinden oynanan oyunlar Çin ve Vietnam gibi ülkelerde gelir kapısına dönüştü. Oyun içinde elde edilen "sanal altınlar" satılıyor ve gerçek paraya çevriliyor. Bu şekilde sadece 2009 yılında "sanal satışların" değerinin 3 milyar doları bulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden oynanan oyunlar, internetin her eve girmesiyle birlikte gün geçtikçe popülerleşirken, bu oyunlar üzerinden para kazananların sayısı da artıyor. Dünya Bankası'nın yayınladığı son rapora göre Çin ve Vietnam'da 100 bine yakın insanın oynadığı "online" oyunlarda bulunan sanal oyun eşyalarının değeri 2009 yılında 3 milyar doları aşmış durumda.

OYUNLARDAN NASIL PARA KAZANILIYOR

Online oyunlarda "sanal para" yani altın kullanılıyor. Bu tür oyunlarda altın kazanmak için oyuncunun günlerce yaratıklarla savaşması gerekiyor. Söz gelimi oyun içinde zırh veya binek atı almak isteyen bir kullanıcının 5 bin altına ihtiyacı varken, günlerce uğraştığında sadece 250 altın kazanıyor.

Bu durum da Çin, Vietnam ve Kore gibi ülkelerde gelir kapısı olmuÅŸ durumda. Zira bu ülkelerde online oyunlara olan ilgi bir hayli yüksek. Çin'de bir internet kafede gece gündüz oyun oynayan ve altın toplayan insanlar mevcut. Söz gelimi sabahleyin 12 saat boyunca oyunda altın toplayan kiÅŸi, yorulduÄŸunda bu görevi arkadaşına devrediyor ve arkadaşı da gece 12 saat oyunda kalarak altın veya deÄŸerli eÅŸyalar topluyor.Â

Haberin Devamı

Ardından toplanan bu "sanal altınlar" satışa çıkarılıyor. Oyundaki altınlara kısa vadede sahip olmak isteyen yüz binlerce oyuncu, bu kişilere yöneliyor ve örneğin "5 bin sanal altına karşılık 500 TL"yi gözden çıkarabiliyor.

İlgili rapora göre Batı ülkelerinde yaşayanların büyük bir bölümü oyunlara fazla vakit ayıramıyor ve refah seviyesi yüksek olduğu için "sanal para"ları gerçek parayla almakta sakınca görmüyor. Bu şekilde Doğu'da bulunan gelir düzeyi düşük kişiler Batı ülkelerindeki oyunculardan para topluyor ve bir bakıma sanal para sayesinde Batı'dan Doğu'ya para akışı sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!