2022 Avrupa İnovasyon Günü Budapeşte’de yapıldı

Güncelleme Tarihi:

2022 Avrupa İnovasyon Günü Budapeşte’de yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2022 15:08

Avrupa İnovasyon Günü Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yapıldı. Kamu temsilcileri, endüstri iş ortakları, basın mensupları ve akademik kurumlardan yaklaşık 250 kişinin katıldığı 2022 Avrupa İnovasyon Günü’nün ana teması, “Farklı Bir Avrupa için İnovasyon” olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Budapeşte’nin tarihi mekanlarından Castle Garden Bazaar'da gerçekleştirilen etkinliğe katılan Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó konuşmasında; “Macaristan, son yıllarda büyük Çinli şirketlerin yatırımlarıyla rekabette önemli bir başarı elde etti. Huawei'in Budapeşte'deki Ar-Ge Merkezi ve Avrupa’nın büyüklerinden biri olan lojistik merkezi, ülkemiz için önemli avantajlar sağlıyor. Şirketin, insanlarımızın yeteneklerine ve eğitim sistemimize duyduğu güvenden mutluluk duyuyoruz. 10 yıl önce imzalanan stratejik işbirliği anlaşması, her iki taraf için de büyük fayda sağladı ve Macaristan hükümeti olarak bu işbirliğini sürdürmeye hazırız” dedi. 

Huawei Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Kurumsal İlişkiler ve İletişim Başkan Yardımcısı Marco Xu, ise açılış konuşmasında; “Araştırma ve geliştirmeye sürekli yatırım yaparak, inovasyonun geleceğine öncülük edebileceğimize inanıyoruz. İnovasyon süreci belirsizliklerle dolu olsa da geleceğe giden yolda kesin olan bir şey var ki o da inovasyonun sürdürülebilir geleceğimizi inşa etmek için büyük önem taşıdığı. Daha akıllı, daha yeşil ve sürdürülebilir bir Avrupa yaratmak için iş ortaklarımızla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

2022 Avrupa İnovasyon Günü Budapeşte’de yapıldı

TÜRKİYE İLE İŞ ORTAKLIĞI 

Haberin Devamı

SolarAPEX yönetim kurulu üyesi Besime Özderici ise Huawei ile devam eden iş ortaklıkları hakkında şunları söyledi: “Daha yeşil bir gezegen inşa etmek ve gelecek nesiller için daha iyi bir gelecek yaratmak üzere, teknolojiden yararlandık. Bu yılın başlarında SolarAPEX, Tosyalı Holding için yapılan dünyanın en büyük çatı güneş enerjisi santrali projesinde, Huawei Türkiye ile iş ortaklığına gitti. Proje, toplam 140 MW kurulu güce sahip olacak ve karbon emisyonlarını yılda 116.525 metrik ton değerinde azaltacak.” 

Birleşmiş Milletler İnovasyon Stratejileri ve Dijitalleşme Bölümü (UNIDO) Başkanı Marco Kamiya, etkinlikte yaptığı konuşmada; “Üretim, hizmetler ve dijital ekonomiyi birbirinden ayıran geleneksel sınıflandırma, artık ortadan kalkıyor. Uluslararası kuruluşlar ve hükümetler, yapay zeka ile daha üretken bir dijital dönüşümü desteklemek için özel sektörle birlikte çalışmalıdır. Huawei'e, UNIDO'nun bu alanda önemli bir girişimi olan Küresel İnovasyon Ödülleri organizasyonuna verdiği destek için teşekkür ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!