11 saat dayanan netbook

Güncelleme Tarihi:

11 saat dayanan netbook
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 14:59

Samsung NC10’un mirasını taşıyan 10.1 inçlik N140 ile daha uzun süre çalışmak mümkün.

Haberin Devamı

Tüketicilere yönelik elektronik sektöründe Pazar lideri ve BT teknolojilerinde dünya liderlerinden biri olan Samsung Electronics netbook pazarında devrim niteliği taşıyacak olan yeni modeli Samsung N140’i duyurdu. Samsung, N140’ın bir önceki modeli olan ve 8.5 saat pil ömrü, şık tasarımı ve rahat kullanılabilirliği ile öne çıkan NC10 netbooklardan 1 milyonun üzerinde satmış ve büyük bir başarıya imza atmıştı.

Samsung, NC10’un önemli özelliklerini daha da geliştirerek, performansı geleneksel sınırların çok ötesinde bir pil ömrü ile en üst seviyeye taşıdı. Ayrıca ultra hafif ve stil yansıtan tasarım ile maksimum düzeyde taşınabilirliği keyifli bir BT deneyimi ile biraraya getirdi.

N140’ın daha uzun pil ömrü ile yalnızca gün boyu değil gecenin büyük bir bölümünde de aralıksız çalışmak mümkün. Bir adet 6 hücreli pil 11* saate kadar pil ömrü sunabiliyor, böylece kullanıcılar maksimum hareket özgürlüğüne sahip olabiliyor. Bu olağanüstü kapasite, enerjiyi etkin şekilde tüketen ekran, mükemmelleştirilmiş işletim performansı ve Samsung’un sınıfının lideri mühendislik unsurları ile destekleniyor.

Haberin Devamı

N140’ın benzersiz renkler ve duyulara hitap eden stil unsurlarıyla vurgulanan zarif, ince tasarımı, üretiminde kullanılan yüksek kaliteli materyal ve bileşenlerle tamamlanıyor. N140 Türkiye’de 2 farklı renkte sunuluyor: koyu kırmızı ve deniz mavisi. Yalnızca 1.27 kg. ağırlığındaki N140, sınıfının da en hafif modeli olma özelliğini taşıyor. N140’ı kullanıcılar diledikleri yere kolayca taşıyabiliyor ve hafifliğinden dolayı taşıdıklarının farkına bile varmayabiliyor.

N140 ile, taşınabilirliğin avantajlarından yararlanılırken, performanstan ödün vermek gerekmiyor. İnanılmaz parlaklık ve netlikteki görselleri, yüksek çözünürlüklü filmleri ve içerikleri 10.1’’’lik parlama yapmayan LED ekranı sayesinde kullanıcılar keyifle izleyebiliyor. Parlama yapmayan LED ekranı daha canlı, net görüntüleri güneşli ortamlarda ayna etkisi olmaksızın gösterebiliyor. Daha zengin bir multimedya deneyimi için, N140’ın entegre 3 Watt hoparlörü ve SRS efektleri zengin ve net High Definition 3D ses özelliğine sahip. Bir diğer deyişle, N140’ın hem görüntüsü, hem de sesi mükemmel.

Haberin Devamı

N140 ayrıca, bir dizi kapsamlı en yeni kablosuz teknolojileri ve veri paylaşım özelliklerini barındırıyor. Böylece, kullanıcılar diledikleri yerde, diledikleri zaman internete bağlanabiliyor. N140’da yüksek hızlı 802.11bg/n* uyumlu kablosuz kart bulunuyor. N140’ta kullanıcıların VoIP telefon özelliğini kullanarak sevdikleriyle sürekli iletişimde olabilecekleri dahili mikrofon ve kulaklık bağlantı çıkışı da yer alıyor.

Resimlerin, müzik parçalarının, filmlerin ve verilerin hızlı ve kolay bir şekilde tüm modern fotoğraf makineleri, ses-görsel sistem cihazları gibi cihazlarla paylaşılması için N140’ta üç adet USB 2.0 bağlantı noktası, Bluetooth 2.1 EDR ve 3’ü 1 arada hafıza kartı okuyucusu yer alıyor. Şarj edilebilir USB bağlantı noktası ile netbook’un pili bittiğinde şarj işleminin de tam ortasında kesilmesi tehlikesi de ortadan kalkıyor: Netbook çalışmaz durumdayken dahi cep telefonu, MP3 Çalar gibi bir çok farklı taşınabilir cihazı şarj etmek mümkün olabiliyor.

Haberin Devamı

Samsung Electronics Türkiye IT Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep N140 ile ilgili yaptığı açıklamada, “Samsung N140’ın olağanüstü pil ömrü sayesinde artık kullanıcılar çok daha uzun süre performans ve stilden ödün vermeden çalışabilecek. Mükemmel elişçiliğinin bir ürünü olan N140, hafifliği ve zarif çizgileri ile öne çıkıyor. Bu yeni model, zarif tasarımı, kolay taşınabilir olması ve yüksek düzeyde işlevselliği ile modern yaşamın stil yansıtan bir aksesuarı ve teknoloji düşkünlerinin de favorisi olmaya aday.

Intel Atom işlemci
Samsung N140, netbook ve mini netbook kullanıcılarına muhteşem bir internet deneyimi sunmak için özel olarak tasarlanan Intel’in en küçük ve en enerji-etkin işlemcisi olan Intel Atom işlemcisini içeriyor. Yepyeni bir mikromimari üzerine kurulan Intel® Atom™ işlemci, enerji etkinliğini artırıyor ve bu sayede batarya ömrünü uzatıyor. Aynı zamanda da daha fazla mobil performans ve sisteme yanıt verme özelliği sunuyor.

Haberin Devamı

Daha uzun ömürlü pil
N140’ın ömrü uzatılmış pili ile kullanıcılar daha özgür. 11 saate kadar pil ömrü ile tüm gün boyunca N140’ı kullanmak mümkün. Bu olağanüstü performans, enerjiyi etkin şekilde tüketen LED ekran, mükemmelleştirilmiş işletim performansı ve Samsung’un sınıfının lideri mühendislik unsurları ile destekleniyor.
*Pil ömrü BatteryMark test sonuçlarına dayanmaktadır. Farklı konfigürasyonlara göre farklılık gösterebilir.

Daha Üstün Tasarım
N140’ın sınıfının öncüsü tasarımı kullanıcıların hareket halindeyken dahi daha fazla performans alabilmesine olanak tanıyor. Üstün dış görünüm ve dokusunun yanısıra, beş benzersiz renk seçeneği ile sunulan ince ve zarif şasi (siyah, beyaz, koyu kırmızı, patlıcan moru ve deniz mavisi) ve duyulara hitap eden stili, yapımında kullanılan yüksek kaliteli bileşenler ve materyallerle tamamlanıyor. N140 kullanıcılara kendilerini iyi hissetiren bir teknoloji sunuyor.

Haberin Devamı

Daha az taşıyın- daha fazlasını yapın
Dikkatli olun: N140 öylesine hafif ki, taşıdığınızı unutabilirsiniz! Sınıfının en hafifi olan ve yalnızca 1.27 kg. ağırlığı olan ultra hafif N140’ın tasarımı maksimum taşınabilirlik özelliği sunarken, hareket halindeyken dahi maksimum performans elde etmek için en kapsamlı fonksiyonları içeriyor. Daha az taşıyarak, daha fazlasını yapabilirsiniz.

Hareket Halindeyken Daha Net Görüntü
N140’ın 10.1 inçlik parlama yapmayan LED ekranı inanılmaz parlaklık ve netlikteki görselleri, yüksek çözünürlüklü filmleri ve içerikleri mükemmel şekilde gösteriyor. Parlama yapmayan LED ekranı daha canlı, net görüntüleri güneşli ortamlarda ayna etkisi olmaksızın gösterebiliyor. Ayrıca optimum taşınabilirlik için de daha az enerji tüketiyor.

Dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerde internete bağlanın
Dünyayı evinizin rahatlığında keşfetmeniz için N140’ta yerleşik Bluetooth 2.1 EDR*, 10/100 LAN ve 802.11bgn uyumlu kablosuz internet bağlantı özellikleri bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar yüksek hızda Internet bağlantısı sayesinde Internet’e ve verilerine diledikleri yerde, diledikleri zaman ulaşabiliyor. Dahili mikrofon ve kulaklık çıkışı ile de VOIP telefon özelliği ile kullanıcılar sevdikleriyle sürekli bağlantı halinde olabiliyor. 
 
Gayret Sarfetmeksizin Bağlantı
Hareket özgürlüğüne sahip olmak için bağlantı noktalarınızdan ödün vermek zorunda değilsiniz. N140’da üç adet USB 2.0 bağlantı noktası, Bluetooth 2.1+EDR (Gelişmiş Veri Hızı) ve 3’ü 1 arada hafıza kartı okuyucusu yer alıyor. Böylece resimlerinizi, filmlerinizi ve verilerinizi her tür modern kamera ve ses-görüntü cihazlarına kolayca aktarabiliyorsunuz.

Duymak İnanmaktır
Ses kalitesi çok önemlidir. N140’ın net, yüksek kaliteki ses özellikleri ile parazitlere ve kesintilere veda edebilirsiniz. N140 entegre 3 Watt stereo hoparlör içerir. Bu hoparlörler High Definition ses sunarken, SRS efektleri de daha zengin kalitede 3D ses sunar.

Kontrol Daima Size Olsun
Şarj edilebilir USB bağlantı noktası ile artık netbook’un pili bittiğinde şarj işleminin de tam ortasında kesilmesi tehlikesi de ortadan kalkıyor: N140 çalışmaz durumdayken dahi cep telefonu, MP3 Çalar gibi bir çok farklı taşınabilir cihazı şarj etmek mümkün.

Çevre Dostu
Samsung N140, TCO* ve ECO kalite belgesine sahip. Üretiminde hiçbir şekilde cıva ve diğer sağlığa ve çevreye zararlı maddeler kullanılmadı. Arkadan aydınlatmalı LED ekranı sayesinde çok daha az enerji tüketir. Enerji-etkin LED ekran, mükemmelleştirilmiş işletim performansı ve Samsung’un sınıfının öncüsü mühendislik unsurları benzersiz bir deneyim sunar.

Ödüllü Hizmet Anlayışı
Tüm bu üstün özellikler bütün Samsung dizüstü bilgisayarları için geçerli olan sınıfının en gelişmiş garanti hizmetleri ile destekleniyor. Dizüstü bilgisayarda bir arıza ya da hatanın oluşması durumunda Samsung’un uluslararası garanti altyapısının hizmetleri devreye giriyor ve kullanıcıların en kısa zamanda işlerine geri dönmeleri için ürünü alarak hızlı bir şekilde onarıyor ve geri veriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!