GeriSeyahat Teknenizle Karayipler’de yapılacak 5 şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Teknenizle Karayipler’de yapılacak 5 şey

Teknenizle Karayipler’de yapılacak 5 şey

Yatınızla çıkacağınız Karayip tatilinizde yapabileceğiniz aktiviteleri sizler için derledik... Geriye Karayipler'in keyfini çıkarmak kaldı!

Waitukubuli Tırmanışı

Teknenizle Karayipler’de yapılacak 5 şey

Waitukubuli’ye tırmanmak, Karayipler’de programınıza almanız gereken ilk macera olmalıdır. Yatınızla Karayiplerde seyre çıktığınızda ilk olarak Dominica’ya bağlayıp, Waitukubuli National Trail’de, yaklaşık 185 kilometre mesafeli parkurda istediğinizi tamamlayıp doğa macerasına doyacaksınız. 

Plajdan plaja giden bu rotalar, ‘Doğa Adası’ olarak bilinen Dominica’nın Morne Trois Pitons Milli Parkı’nı da içine alıyor. Bu park, UNESCO World Heritage Site’a dahil bir arazi. 

2015 senesinde meydana gelen Erika Fırtınası’nda zarar gören Dominica, yeniden süperyatlara ev sahipliği yapacak şekilde yenilendi ve onarıldı.

Stingray City

Teknenizle Karayipler’de yapılacak 5 şey

Cayman Adaları’nda vatoz balıklarıyla yüzmek ise, Karayipler’de yapılması gerekenler listesinin başlarında geliyor. Grand Cayman’ın kuzey tarafında yer alan Stingray City’nin sığ plajları, bu macerayı yaşamanıza olanak yaratıyor. Billur gibi denizde yüzmenin keyfini çıkarırken, diğer taraftan vatoz balıklarını besleyebilirsiniz. Üstelik bunu ailenizle birlikte, sadece bir metre derinlikte ayakta duruken de yapabilirsiniz. 

 

Gros Piton Tırmanışı

Teknenizle Karayipler’de yapılacak 5 şey

Yatınızın spor salonunu bir günlüğüne unutup, gerçek bir egzersiz yapmanın zamanı geldi diyorsanız, Karayipler’de sıradaki durağınız St Lucia olmalıdır. Bu adada yer alan Gros Piton, Karayipler’in en ikonik bölgesi. Mount Ginie’den sonra 786 metre rakımıyla en yüksek ikinci tepe olan Gros Piton’a tırmanmak, gerçek bir maceracı ruh ve dayanıklılık gerektiriyor. Yaklaşık 5 saat sürecek olan bu tırmanışın ardından, tecrübe edeceğiniz Karayip manzarası paha biçilemez. 

Samana’da Balina Şovu

Teknenizle Karayipler’de yapılacak 5 şey

Yat tatilinizi ocak-mart aylarına denk getirecekseniz, Samana Yarımadası’nda balinaların şovu kesinlikle kaçırmak istemeyeceğiniz bir görsel şölen. Balinaların, Atlantik Okyanusu’nda 9 ay boyunca sürdürdükleri beslenme serüveninin dönüşüne denk gelen bu tarihlerde, Samana Yarımadası’nda muazzam yaratıklara denk gelmeme şansınız neredeyse sıfır.

Enfes balina şovunun ardından, Dominic Cumhuriyeti’nde kiraladığınız veya sahibi olduğunuz lüks yatınızla rotanız, benzersiz yağmur ormanlarına ev sahipliği yapan Los Haitises Milli Parkı olacaktır. 

St Barts İnişi

Teknenizle Karayipler’de yapılacak 5 şey

Genellikle yatınıza ulaşmak için yapacağınız uçuşlar oldukça sıkıcıdır. Ancak bu klişe St Barts’a gerçekleştireceğiniz uçuş için geçerli değildir. Dünyanın en görülmeye değer havaalanlarından biri olan Gustaf III Havaalanı, size ömrünüzde başınıza gelecek en etkileyici iniş tecrübesini yaşatacak. Sadece 650 metre uzunluğundaki uçak pistine, dağın hemen ardından inmek zorunda olan uçakları sadece burası için özel olarak eğitim almış pilotlar uçurabiliyor. Bu heyecan dolu inişin ardından, St Barts’da bağlı olan süperyatınızda soğuk bir şeyler içmenin keyfine varabilirsiniz. 

yatvitrini.com Tarafından hazırlanmıştır.

False