Tekme attığı ayağı için doktor raporu almış

Güncelleme Tarihi:

Tekme attığı ayağı için doktor raporu almış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 13:04

Soma'da yere düşen bir kişiye tekme atarken görüntülenen ve 7 günlük isgöremez raporu alan Basbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in sağlık raporu ortaya çıktı. Yerkel'e tekme attığı sağ dizde kızarıklık ve yumuşak doku şişliği tanısı konulduğu ortaya çıktı. Raporu veren doktorun 6 aya kadar meslekten men cezasıyla sorgulanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Radikal Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın haberine göre Sağlık raporuna göre Yerkel, tekme attığı gün olan 14 Mayıs"ta saat 20.00'da sağ dizde şişlik ve ağrı şikayetiyle Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne gelerek, Doktor Servan Gökhan'a muayene oldu.

Yerkel, muayenede, sağ dizindeki ağrı ve şişliğin düşme nedeniyle oluştuğunu söyledi. Sağ dizinin filmi çekildikten sonra Yerkel'e yedi gün iş göremezlik raporu verildi.

Yerkel'e şu tanı konuldu:
"Sağ dizde yaklaşık 10X10 cm ödem (sislik), ekimoz (kızarıklık) ve yumuşak doku şişliği, sol omuz ve göğüs ön yüzde ekimoz ve yumuşak doku şişliği mevcuttur. Extremite (kol ve bacak) hareketlerinde hassasiyet ve yürümede güçlük mevcut olup hastada yaygın yumuşak doku travmasi mevcuttur. Hastaya 7 gün iş göremezlik raporu verilmiştir.'

Haberin Devamı

O DOKTOR, 6 AY MESLEKTEN MEN CEZASI İLE SORUŞTURULACAK

Yusuf Yerkel'e raporu Ankara Atatürk Hastanesi Doktorlarından Servan Gökhan'ın vermesinin ardından gözler Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) çevrildi. TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, Ankara Tabip Odası'nın disiplin soruşturması yürüteceğini, Gökhan'ın sahte rapor vermekten 15 günden 6 aya kadar uzanan meslekten men cezasıyla sorgulanacağını açıkladı.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın, bir vatandaşa tekme atan Yusuf Yerkel'e verilen 7 gün iş göremez raporunu ortaya çıkarmasının ardından Türk Tabipleri Birliği'nin sözkonusu doktor hakkında ne yapacağı merak konusu oldu. TTB Genel Sekreteri İlhan, disiplin soruşturmasının nasıl yürüyeceğini şöyle anlattı:

"Disiplin soruşturmasını öncelikle o ilin tabip odası başlatıyor. Hekim Ankara'da olduğu için soruşturmayı da Ankara Tabip Odası onur kurulu yürütecek. Soruşturma için bir uzman bilirkişi belirlenecek. Hastaneden ilgili belge, bilgi, döküman, film ne varsa istenecek. Ardından rapor hazırlayarak kararını verecek. Bu gerçeğe aykırı rapor verme suçlaması olduğu için cezası 15 ila 6 aya kadar meslekten men cezasını gerektiriyor.

Ankara Tabip Odası'nın verdiği cezaya hekimin itiraz etmesi halinde konunun Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu tarafından değerlendirileceğini belirten İlhan, onur kurulunun da meslekten men cezası vermesi halinde hekimin, İdare Mahkemesi'ne itiraz hakkı bulunduğunu anımsattı.
Soruşturmanın hastanenin bilgi belgeleri vermesi halinde çok kısa sürede sonuçlanacağını belirten İlhan, bazen hastanelerin bilgi belgeleri vermeye geciktirebildiğine dikkat çekti. - AYSEL ALP/ANKARA

Tekme attığı ayağı için doktor raporu almış
TTB rapor veren doktoru arıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!