Tekirdağ’da leylekler telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ’da leylekler telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 16:21

Tekirdağ’da leylekler telef oldu

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’ndeki çöplük mevkiinde çok sayıda leylek telef oldu. Çevredekilerin ihbarıyla gelen veteriner Samet Topçuoğlu incelemeye yaparken, leyleklerin bir çok nedenden telef olabileceğini söyledi.
Çorlu- Çerkezköy yolu üzerinde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait vahşi çöp depolama mevkiinde arazi üzerinde çok sayıda leyleğin telef olduğu görüldü. Çevreden görenlerin ihbarı üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı Sağlık İşleri Daire Başkanlığından veteriner Samet Topçuoğlu olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Leyleklerin göç sezonunda olduğunu ve ölümlerinin inceleneceğini kaydeden Topçuoğlu, “Göç sezonunda olduğumuz için toplu halde hareket ediyorlar ve açlık yorgunluk bunların hepsi bu tarz olaylar yaşanmasına sebebiyet veriyor. Ayrıca yüksek gerilim hattı altında bulunuyor olmaları da toplu ölümlere sebebiyet vermiş olabilir. Bölgede su kaynağı yok. Çöplük yakını ama gıda zehirlenmeleri akla gelmesin, çöplükte böyle bir ihtimal yok. Sadece leyleklere yönelik bir zehirlenme olması gerekir çünkü martılar da var fakat martılar böyle bir durumdan etkilenmemiş. Leyleklerin durumu toplu hareket ettikleri sırada uzun bir süre aç susuz ve yorgun kalmalarıyla alakalı muhtemelen. Özellikle yüksek gerilim hattında bulunmaları da ölümleri konusunda yüksek bir ihtimal” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!