Tekirdağ'da kaçak hafriyat kamyonlarına drone'lu takip

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda kaçak hafriyat kamyonlarına dronelu takip
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 13:54

Tekirdağ'da kaçak hafriyat kamyonlarına drone'lu takip

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'da kaçak hafriyat döken kamyonlara yönelik ciddi tedbirler alınırken, araçlar drone'la takip altına alınacak.

Tekirdağ'da da kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçilmesi için Vali Mehmet Ceylan'ın başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Jandarma Komutanı Erdal Eren, Çevre İl Müdürü Ömer Albayrak, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Defterdarı Mehmet Malanlı, Emniyet İl Müdür Yardımcısı Yaşar Mercan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi ve Zabıta Dairesi Başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenledi. 

Hafriyat kamyonlarının GPS cihazı ile takip sisteminin başladığı belirtiline toplantıda bir dizi kararlarda alındı. Bu sistemle araçların nerede döküm yaptığı izlenebilecek ve dökümün uygun olup olmadığı tespit edilip suç duyurusunda bulunulabilecek. Alınan karara göre bu sistem emniyet ve jandarma ekiplerinin de kullanımına açılarak takip ve denetimde daha etkin bir yol izlenecek. Bu sisteme dahil olmayanlar atık taşıma ve kabul belgesi alamayacak ve bu belgeyi, yapılan kontrollerde sunamayan kamyon şoförü veya firmasına kaçak döküm muamelesi uygulanabilecek. Araç takip sistemine dahil olmayan araçlar tarafından yapılan kaçak dökümleri önlemek için denetimler daha da yoğunlaştırılıp gerektiğinde sivil plakalı araçlar da kaçak takibinde kullanılacak. Bu amaçla teknolojiden daha fazla yaralanma amacında olan Büyükşehir Belediyesi takip ve fotoğraflama işinde drone'ları devreye sokacak. Fotoğraf ve videolarla tespit edilen araçlara 50 ile 150 bin TL arasında ceza uygulanacak, araç sahipleri hakkında Cumhuriyet savcılıklarına çevre kanununu ihlalden suç duyurusunda bulunulacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, "Kimsenin mağdur olmasını ya da ceza almasını istemeyiz. Ancak bazı kamyonlar insafsızca boş arazilere, dere kenarlarına ya da ormana döküp ciddi bir çevre kirliliğine neden oluyorlar. Bunları durdurmak zorundayız" dedi.

Vali Ceylan, mevcut alanların yanı sıra yeni depolama alanlarının oluşturulması ve emniyet, jandarma ve zabıta denetimlerinin sıklaştırılması konusundaki hassasiyetini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!