Tekirdağ'da 97 gönüllü itfaiyeci yetiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda 97 gönüllü itfaiyeci yetiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 15:50

Tekirdağ'da 97 gönüllü itfaiyeci yetiştirildi

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/TEKİRDAĞ(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Trakya'da ilk kez uygulanan projeyle 97 gönüllü itfaiyeci yetiştirildiğini söyledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, 'gönüllü itfaiyecilik projesi' başlattı. Proje kapsamında eğitimleri tamamlanan 97 kişi gönüllü olarak itfaiyeci oldu. İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, 2017 yılında gönüllü itfaiyeciliğin yanı sıra 15 bin 560 kişiye yangın güvenliği ve yangın söndürme temel eğitimi verildiğini belirterek, “Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’nde görev alan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projenin başarılı olmasında onların katkısı ve bize güveni büyük öneme sahip. Bir diğer teşekkürüm de tüm çalışmalarımızda, müdahale anında bizlere her türlü desteği veren tüm Tekirdağlı vatandaşlarımızadır. Gerçekleştirilen eğitimlerin yanı sıra 170 fabrika, 129 iş yeri, 589 ev ve 35 orman yangınına müdahale edildi. Tekirdağ genelinde 295 personel 62 araç ile çalışıyoruz" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Tekirdağ İtfaiyesinin fedakarca çalıştığını ifade ederek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana İtfaiye Daire Başkanlığımız sadece olaylara etkin müdahale edişi ile değil, gerçekleştirdiği eğitim ve projelerle de önemli işlere imza attı. Bu anlamda Tekirdağ İtfaiyesi dünya standartlarını yakalamış durumdayız” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!