Tekirdağ Belediyesi, hava yoluyla cenaze nakline başladı

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ Belediyesi, hava yoluyla cenaze nakline başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 16:18

Tekirdağ Belediyesi, hava yoluyla cenaze nakline başladı

Haberin Devamı

 

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların acılı ve kederli günlerinde cenaze işlemlerini kolaylaştırmak için Türk Hava Yolları (THY) ile cenazelerin hava yoluyla gönderilmesi için protokol imzaladı.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 1429 cenaze nakli gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, uzak mesafelerde cenaze naklinin vatandaş açısından zorluğunu göze alarak, THY ile protokol imzaladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile THY arasında yapılan protokol kapsamında, hayata geçirilen hizmet ile kentte vefat eden ancak il dışına gitmesi gereken cenazeler, Tekirdağ'dan Atatürk Havalimanı'na naklediliyor ve Türkiye'de havalimanı bulunan 41 noktaya ulaştırılıyor. Ayrıca Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, cenazenin gideceği ilin belediyesiyle koordinasyonu sağlayıp cenazenin havalimanından alınması ve defnedilmesi işlemlerini de organize ediyor.



Uçuş saatlerine göre planlanan ve ücretsiz olarak verilen hava yolu ile cenaze nakil hizmeti ile cenazenin daha kısa zamanda nakline imkan verilirken, zorlu hava şartlarında cenaze sahiplerine kolaylık sağlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!