Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde restorasyon

Güncelleme Tarihi:

Tekeli Mehmet Paşa Camiinde restorasyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 14:33

Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde restorasyon

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 400 yıl önce yapıldığı düşünülen Tekeli Mehmet Paşa Camii, ibadete kapatılarak restorasyona alındı. 1593-1607 yılları arasında yapıldığı düşünülen tarihi caminin kubbe kaplaması, işçiler tarafından sökülmeye başlandı. Çalışmaların 2020 yılında biteceği kaydedildi.

Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nin girişinde, saat kulesinin arkasında bulunan Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde restorasyon çalışmaları başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü kontrolünde yapılan restorasyonu, Akçaylar Restorasyon şirketi üstlendi. 'Tekeli Mehmet Paşa Camii Onarım (Restorasyonu) ve çevre düzenlemesi' adı verilen çalışmayı, Mimar Halime Kübra Kutlu takip ediyor. 1 milyon 418 bin 983 TL olarak belirlenen restorasyonun bitiş tarihi ise 2020 yılının Şubat ayı olarak açıklandı.

Vatandaşlar, boyası dökülen, yıpranan caminin restorasyona alınmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi. Çalışmaların bitiminin ardından yenilenmiş Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde namaz kılmak istediklerini vurgulayan çevre esnafı, bölge turizmi için de caminin önemine dikkat çekti.

TEKELİ MEHMET PAŞA CAMİİ

Tekeli Mehmet Paşa Camii'nin yüksek bir kasnak üzerinde yükselen kubbesi, doğu- batı ve güney yönlerden birer yarım kubbe ile desteklenirken kuzey yönde üç kubbe bulunuyor. Caminin kuzey cephesinde ve binanın içindeki pencerelerin sivri kemer formlu alınlıkları, çini panolar yer alıyor. 1850 ve 1940 yıllarında onarım gördüğü bilinen binanın kim tarafından ve hangi tarihte inşa ettirildiği bilinmiyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!