Tek ışık araba farı

Güncelleme Tarihi:

Tek ışık araba farı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 14:51

Araç trafiğine 27 Aralık’ta açılan Sabancı-Bağlıca bağlantı yolu, bölge trafiğini rahatlattı. Ancak, iki haftadır aydınlatmaları çalışmayan yol, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin 27 Aralık’ta araç trafiğine açtığı Sabancı ile Bağlıca bulvarlarını birbirine bağlayan yol, iki haftadır aydınlatma bekliyor. Trafik akışının gidiş ve geliş istikametinde beş şeritten sağlandığı 5 bin 250 metrelik yolun orta refüjünde yer alan sokak aydınlatmaları çalışmıyor.

Yeni yolu kullanan sürücüler, havanın karardığı saatlere dikkat çekerek, olası bir kaza yaşanmadan aydınlatmaların çalışır duruma getirilmesini istiyor. Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan vatandaşlar, “Yolun tamamlanması bölgedeki ve bağlantılı güzergahlardaki trafiği oldukça rahatlattı. Ancak beş şeritli yolun hiçbir noktasında aydınlatma bulunmuyor. Özellikle havanın karanlık olduğu saatlerde tek ışık araba farı. Kaza yaşanmadan aydınlatma lambalarının çalışır duruma gelmesini bekliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

CADDELER VE SOKAKLAR DA KARANLIK

Öte yandan Bağlıca’da araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerdeki aydınlatma ve sinyalizasyon eksiklikleri de vatandaşların tepkisini çekiyor. Karanlık caddelerde yaşanan trafik kazalarının arttığını belirten çevre sakinleri, ALO 153 Mavi Masa’ya başvurmalarına rağmen bir seneyi aşkın süredir çözüm bulunmadığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!