Tehlike ‘Cep’te

Güncelleme Tarihi:

Tehlike ‘Cep’te
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 09:45

Büyükşehir, Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nin en işlek noktasındaki trafik sorununu çözmek amacıyla orta refüj daraltılıp, yeni cep açtı. Çalışma sonrası yol ortasında kalarak sürücüler için tehlike yaratan aydınlatma direği ve doğalgaz borusuyla ilgili muhtar Hale Ekmekçi Emre, “Büyük bir kaza yaşanmadan önce sorunun çözülmesini istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Çankaya’ya bağlı Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nin kendi yetkisinde bulunan bölgelerinde yazın, yol ve kaldırım yenileme çalışması başlattı. Çalışma kapsamında yaklaşık bir ay önce Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman ve S. Saltoğlu bulvarları ile Alacaatlı ve 2853. caddelerin kesişimindeki dönel kavşak ile sinyalizasyon sistemi kaldırıldı. Kavşakta trafik ışıklarının olduğu bölgelerde de orta refüje doğru yol genişletilerek, küçük cepler yapıldı. Ancak çalışma sırasında daraltılan Alacaatlı Caddesi’ndeki refüjde yer alan BEDAŞ’a ait aydınlatma direği ile Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı’ndaki Başkentgaz’a ait doğalgaz borusu yeni açılan cep yolların ortasında kaldı. Direk ve boru kaldırılmadan asfaltlanarak trafiğe açılan cep yollar, tehlikeyi de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

DİREK VE BORU KALDIRILMALI

Trafik ışıklarına yaklaşırken aracıyla sol şeride geçen sürücüler, yol ortasındaki direk ve boruya çarpma tehlikesi yaşıyor. Yapılan çalışmanın ardından kavşakta trafik rahatladığı için sevinen vatandaşlar, kendilerini kazayla burun buruna getiren direk ve borunun da kaldırılmasını istiyor. Konuyla ilgili Ankara Hürriyet’e konuşan Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Muhtarı Hale Ekmekçi Emre, şunları söyledi:

KAZA OLMADAN SORUN ÇÖZÜLMELİ

“Tehlikenin farkındayız. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine durumu ilettim. Bilgileri var. Görüşmede bana, ‘Yolu yaparken böyle bir sorunla karşılaştık. Doğalgaz borusunun kaldırılması için Başkentgaz’a, direğin kaldırılması için de BEDAŞ’a dilekçe yazıp, resmi başvurularımız yaptık. Bizim yetkimizde olmadığı için onlardan sonuç bekliyoruz’ dediler. Büyük bir kaza yaşanmadan önce sorunun çözülmesini istiyoruz.”

DEMİR ÇUBUK ORTADA KALDI 

Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı’ndaki çalışma sırasında kaldırılan direğin bağlı olduğu demir çubuklar da sürücüler için tehlikeye sebep oluyor.

KAVŞAK GİTTİ TRAFİK KARIŞTI

Ankara Hürriyet, dönel kavşakla birlikte sinyalizasyon sisteminin kaldırılmasının ardından bölgede yaşanan trafik karışıklığını da 16 Ocak 2016 tarihinde, ‘Kavşak gitti tehlike geldi’ haberiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!