TBMM'nin tamiratı için harçlıklarını yollayan minik öğrenci Utkutan: Çok duygulandım

Güncelleme Tarihi:

TBMMnin tamiratı için harçlıklarını yollayan minik öğrenci Utkutan: Çok duygulandım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 16:14

TBMM'nin tamiratı için harçlıklarını yollayan minik öğrenci Utkutan: Çok duygulandım

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, (DHA)- HARÇLIKLARINI TBMM’nin tamiratı için gönderen Yozgatlı 12 yaşındaki Utkutan Kızıltaş, Yenikapı Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinden övgü dolu sözlerle söz etmesiyle çok duygulandığını söyledi.
Yozgatlı 6’ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Utkutan Kızıltaş, 15 Temmuz akşamı TBMM’nin bombalandığını görünce harçlıklarını bir mektupla Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a gönderdi. Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitinginde Erdoğan'ı televizyondan büyük bir heyecanla dinlediğini söyleyen Utkutan Kızıltaş, tüm şehitler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için her zaman dua ettiğini söyledi. TBMM'nin bombalandığını gördüğünde çok üzüldüğünü belirten Kızıltaş, hayalinin tamiratı yapıldıktan sonra arkadaşları ile birlikte TBMM’yi ziyaret etmek olduğunu söyledi.
"DARBE, NEDİR BİLMİYORDUM" 
Utkutan Kızıltaş, darbenin ne olduğunu 15 Temmuz akşamına kadar bilmediğini anlatırken şöyle dedi:
"O gün internetten araştırma yaptım, öğrendim. Televizyon izlerken meclisin bombalandığını gördüm, dayanamadım, içim cız etti. Meclisimiz bizim geleceğimiz. Onun için biriktirmiş olduğum harçlıkları meclise gönderdim. Ailem bu konuda bana maddi ve manevi destekte bulundu. Harçlıklarımla birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdım. Mektupta vatan, millet sevgimi yazdım."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubundan bahsettiği konuşmayı duygulanarak izlediğini belirten Kızıltaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimiz için dua ediyorum. Bütün çocuklardan da dua etmelerini rica ediyorum” diye konuştu.
“ERDOĞAN, DUYGU DOLU SÖZLERLE ANLATMIŞTI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı’da dün düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde milyonlara hitap ederken Yozgatlı Utkutan’ın duygu yüklü mektubuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:
"Yozgat'tan bana mektup gönderen 6'ncı sınıf öğrencisi evladımız diyor ki, ‘15 Temmuz'da ülkemize olan saldırıdan çok korktum. Tekrar kendi kendime düşündüm, dedim ki bu ülke kolay kazanılmadı ki bu kadar kolay kaybedilsin, keşke büyük olsaydım da bende bir şeyler yapabilseydim. Tamirine katkıda bulunmak için harçlığımı meclise gönderdim' diyor. Bu millet bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin vatandaşları kuru kalabalık değil millettir millet."
"VALİ MİSAFİR ETTİ"
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan ve harçlığını TBMM’nin onarımı için gönderen Utkutan Kızıltaş’ı makamında konuk etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!