TBMM'de İzmir'in stadları için tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

TBMMde İzmirin stadları için tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 16:15

TBMM'de İzmir'in stadları için tarih verdi

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan İzmir'de yapılan statlarla ilgili olarak muhalefetten gelen "Hiçbir şey yapmıyorsunuz, ne oldu? Söylediğiniz sözü tutmuyorsunuz" yönündeki eleştirileri yanıtladı. Kalkan, ihalelerin tamamlandığını İzmirlilerin en kısa zamanda statlarına kavuşacağını müjdeledi.

Göztepe Stadı'nın TOKİ tarafından ihalesinin yapıldığını hatırlatan Kalkan, “Yapım süreci 700 gün sürecek 20 bin 35 kişilik Göztepe stadımız İzmirli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Karşıyaka Stadı'nın da yine, TOKİ tarafından 15 Haziran'da ihalesinin yapıldığını müjdeleyen Kalkan “15 bin kişilik Karşıyaka Stadı o da yedi yüz gün içinde bitecek. Yalnız, Karşıyaka Stadı için bir şey söylemek istiyorum. Sayın Mustafa Balbay bu konuyu biliyordu, söyleyemedi. Biz bunun ihalesini daha önce yapmıştık ancak mülkiyet sorunu nedeniyle Büyükşehir Belediyesi dava açmıştı, o dava yüzünden yarım kalmıştı. Şimdi ihaleyi tamamladık, devam ediyoruz" dedi.

ALSANCAK STADININ YAPIMINA BAŞLANIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 28 Nisan’da yapılan yenileme ihalesini 54 milyon 880 bin TL bedelle kazanan Metro İnşaat’la sözleşme imzalandığını da ekleyen Kalkan, “Firmaya yer teslimi yapılmasının ardından stat arazisinde ruhsata tabi olmayan inşaat çalışmalarına Temmuz ayında başlaması bekleniyor. İnşaat süresi 18 ay (550 gün) olarak belirlenen stadın cadde bölümünde yine idari bina yer alacak" ifadelerini kullandı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!