TBMM Başkanı Çiçek'ten yeni yıl mesajı

Güncelleme Tarihi:

TBMM Başkanı Çiçekten yeni yıl mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 14:53

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa çalışmalarının 2012 yılında tamamlanacağı ve Türkiye'nin daha çağdaş ve özgürlükçü bir Anayasaya kavuşacağı kanaatini taşıdığını bildirdi.

Haberin Devamı

Çiçek, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin, 74 milyon nüfusu, gelişen demokrasisi, büyüyen ekonomisi ve bölgesel avantajlarıyla dünyanın parlayan yıldızlarından biri olduğunu vurguladı.
Temel amaçlarının, Türkiye'nin bu potansiyelini daha da büyütmek, ekonomi ve demokrasiyi daha da geliştirmek olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
“Türkiye işleyen bir demokrasiye, köklü siyasi geleneklere ve güçlü bir sivil toplum yapısına sahiptir. 2012 yılının ülkemiz açısından 2011'den daha başarılı bir yıl olacağı, ülkemizin ekonomiden sanata, siyasetten eğitime kadar birçok alanda kaydettiği ilerlemeleri sürdüreceği inancındayım. Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yılda da milletimizin refahı ve ülkemizin gelişmesi için büyük gayretle çalışmaya devam edecektir.
Bu dönemde yeni bir Anayasa milletimizin temel beklentisidir. TBMM olarak 2011 yılında başladığımız Anayasa çalışmalarının 2012 yılında tamamlanacağı ve ülkemizin daha çağdaş ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşacağı kanaatindeyim. Yeni bir Anayasa konusunda partilerimizin ortaya koydukları irade ve yapılan çalışmalar ümit vericidir. Bu sürecin başarıyla sonuçlanması ve milletimizin yeni bir Anayasaya kavuşması için gayret gösteriyoruz.
Yeni yılın yeni umutlar ve heyecanlar getirmesini, 2011 yılında yaşanan terör, doğal afetler ve ekonomik kriz gibi olumsuzlukların 2012 yılında yaşanmamasını temenni ediyorum.
2012 yılının tüm dünyaya ve ülkemize, barış dostluk ve sevgi getirmesini diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!