Tayyip Erdoğan işadamlarıyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Tayyip Erdoğan işadamlarıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2001 00:00


Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, işadamı Güngör Çepni'nin Kalamış Marina Brasserie'de onuruna verdiği kahvaltılı toplantıda, bazı işadamlarıyla biraraya geldi. Erdoğan, toplantıya katılan işadamlarının yeni siyasi oluşuma ilişkin tepkilerinin olumlu olduğunu söyledi.

Kalamış Marina Develi Restoran'da işadamı Güngör Çepni tarafından verilen ve Erdoğan ile Çepni dışında 11 işadamının daha katıldığı yemekli toplantı, yaklaşık 2.5 saat sürdü.

DESTEK ARAMA ÇALIŞMASI DEĞİL

Kahvaltılı toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Toplantıya katılanlar yeni oluşuma destek veriyor mu?'', ''Olumlu mesajlar, tepkiler aldınız mı?'' şeklindeki soruları üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

''Gayet güzel faydalı bir görüşme oldu. Çalışmalarımız, bir destek arama çalışması değil. Bir fikir oluşumunun altyapısı için toplumun içerisinde söyleyeceği ve derinliği olan tüm dostlarımızla biraraya gelip kahvaltıda, yemeklerde oturup dertleşiyoruz. Bunlar bizler için önemli veriler halinde, inşallah geleceğe yönelik ülkemizin istifadesine sunulacak olan, adeta köşetaşı olabilecek düşüncelerdir. Bu katılımları bu noktada anlamlı buluyorum.''

ERDOĞAN'IN YANINDA OLURUZ

Erdoğan, toplantıya katılan işadamlarının yeni oluşuma yönelik tepkilerinin de olumlu olduğunu söyledi.

Güngör Çepni ise Erdoğan ile arkadaş olduklarını belirterek, ''Daha ortada bir şey yok. Sayın Erdoğan 'fikri bir oluşum var' diyor. Biz tabii ki memnun oluruz'' dedi. Toplantıda eski arkadaşların biraraya geldiğini ifade eden Çepni, ''Beraber yemek yedik. Harici hiçbir şey yok. Ama bir büyüğümüzdür, sevdiğimiz bir arkadaşımızdır. Kuracağı her şeyde yanında oluruz'' diye konuştu.

İşadamı Eyüp Ensari Ergin de, toplantıda siyasi hiçbir konunun gündeme gelmediğini kaydetti.

DEDİKODULAR ASILSIZ

Erdoğan, Erbakan'la yaptığı görüşmenin içeriğini soran bir gazeteciye de şu karşılığı verdi:

''Bununla ilgili ben bazı değişik dedikodular duyuyorum. Ama bunlar aslı astarı olmayan dedikodular. Sadece çok eskiye dayanan bir hukukumuz var hocamızla. Şu anda da mevcut gelişmelerde malum bir fikrin, bir düşünsel noktadaki gelişmenin fark edilişi tabanda bazı dostları da rahatsız etmiş olacak ki, 'biraraya gelelim, bir dost sohbeti olsun' dediler. Biz de 'peki' dedik. Onları kırmadık. Bu vesileyle, biraraya gelmek suretiyle sadece bir dertleşmeydi, bir sohbet etmeydi ve o da bir siyasi sohbet değildi. Sadece nezaket sohbetiydi.''

HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞI DÖKÜYOR

Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'la görüşmesinde ''yeni oluşumun konuşulup konuşulmadığına'' ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, şunları söyledi:

''Hayır. Bütün samimiyetimle söylüyorum; hayır. Öyle bir gelişme olsa, onu ben açarım. Şu anda bu gelişmeleri hep beraber takip ediyoruz. Herkes, eteğindeki taşları döküyor görüyorsunuz, döküversin.Ben şu anda hepsini takdirle izliyorum. Hakkımda yapılan bazı eleştirileri, ahlaki olmayan yaklaşım tarzlarını hiçbir zaman aynı anlayışla cevaplamayı zaten kişisel olarak da, karakter olarak da uygun bulmuyorum.

Hiçbir zaman siyaseti kişiselleştirmeyi hedef almayacağım. Zaten zihniyetlerle uğraşacağım. Çünkü Türkiyemiz'in zihinsel bir değişime ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Kim ne derse desin, kim nasıl saldırırsa, hakaret ederse etsin, hiçbir zaman aynı şekilde benden cevap bulmayacaklar. Onun için boşuna uğraşmasınlar.''

HAREKETLİLİĞİN DIŞINDA KALMAM

Recep Tayyip Erdoğan, siyaset dünyasındaki hareketlilikle ilgili bir soru üzerine de, kendisinin bu hareketliliğin dışında kalamayacağını ifade ederek, ''Her zaman söylediğim nedir; 'Ben zihinsel bir değişimin şu anda fikri altyapısıyla ilgili çalışmayı yaptığımı söyledim, aynı şeyi yine söylüyorum. Türkiyemiz'in farklı şekilde çağı, uygarlığı yakalama noktasında bir ayağa kalkışı olacaktır' demiştim'' şeklinde konuştu.

''Sayın Ağar'ı davet ettiniz mi?'' sorusunu da Erdoğan, ''Şu anda benim üzerimde olan böyle bir resmi görev söz konusu değil. Olduğunda gerekli şeyleri açıklayacağım'' diye yanıtladı.

Erdoğan, daha sonra Eyüp Ensari Ergin, Murat Tarman, Mehmet Akalın, Behzat Külüz ve İsmail Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu bazı işadamlarıyla basına kapalı olarak toplantı yaptı. (İstanbul/aa)



Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!