Tayyip Erdoğan’ın kitabı yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Tayyip Erdoğan’ın kitabı yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Recep Tayyip Erdoğan hayat hikayesini ve mücadelesini kitaplaştırdı. Nesil Basın Yayın tarafından 'Bu Şarkı Burada Bitmez' adıyla yayınlanan kitabın çocukluk günlerinin anlatıldığı bölümünde Erdoğan, ‘‘Çocukken, su, kartpostal, simit satardım. Babam bana haftada 2.5 lira harçlık verirdi’’ diyor.

Kitapta, siyasete atıldığı günden bu yana dile getirdiği politik görüşlerini tekrarlayan Erdoğan, siyaseti, insanların inançlarını, düşüncelerini özgürce yaşayabilecekleri, konuşabilecekleri, yazabilecekleri bir zemin hazırlama sanatı olarak nitelendiriyor. ‘‘Liderlik bir partinin genel başkanı olmak değildir’’ diyen Erdoğan, bu konuda şu görüşlere yer veriyor: ‘‘Türkiye'de şu anda, siyasi partilerin genel başkanları sanal liderlerdir. Organik liderliktir aslolan. Dikkat edilirse, dünyada organik liderler başarıya gidiyor. Sanal liderlik başarısız oluyor.’’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde göreve geldiklerinde insan eksenli bir hizmet anlayışıyla işe başladıklarını belirten Erdoğan, rüşvet ve yolsuzluğun kendi dönemlerinde birinci derecede problem olmaktan çıktığını ve İstanbul'un en büyük probleminin ulaşım olduğunu vurguluyor.

Kitabında medyayla ilişkilerine de değinen Erdoğan, ‘‘Medyayla hep uyumlu olma gayreti içinde olduk. Ama medya bizimle uyumlu olamadı’’ diyor. Aile yaşamıyla ilgili bilgiler de veren Erdoğan, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde okuyan büyük oğlunu, geçirdiği trafik kazasından sonra kendi isteği üzerine yurtdışına gönderdiğini söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!