Tatilleriniz kabusa dönmesin

Güncelleme Tarihi:

Tatilleriniz kabusa dönmesin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 13:21

Tatilleriniz kabusa dönmesin

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te faaliyet gösteren Vipol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Soner Bacaksız vatandaşları kacak tur firmalarına karşı uyararak işlemlerin mutlaka Kültür ve Turizm Bakanlığını tarafından onaylı resmi yetkili seyahat acenteleri üzerinden yapılması gerektiğini ifade etti.
Son dönemlerde yaygınlaşan ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği tatil için erken rezervasyon kampanyalarıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Turizmci Soner Bacaksız tatilin kâbusa dönüşmemesi için rezervasyon işlemlerinin güvenilir firmalar ve sitelerden yapılması gerektiği yönünde uyarılarda bulunarak “ Son dönemlerde özellikle internet üzerinden yaygınlaşan otel rezervasyonları sonucu vatandaşlarımızın büyük sorunlar yaşadığını görüyoruz. Gerek basına yansıyan gerekse bire bir bizlere aktarılan sorunların temelinde güvenilir olmayan kaçak firmalar ve internet sitelerinden yapılan işlemler olduğunu görüyoruz. Bunun önüne geçebilmek elbette mümkün. Tatil planları yapan vatandaşlarımızın rezervasyon seçeneklerini TÜRSAB üyesi resmi firmalardan yapmaları gerekmektedir. Karşılaşabilecekleri bir sorun anında da karşılarında ciddi muhataplar bulma şansları vardır. Son zamanlarda vatandaşlarımızın yanlış seçimler sonucu yaşadıkları sıkıntılar gerek medyada gerekse kamuoyunda geniş yankı bulmuştur. İnternet sitelerinde verilen bilgilerle gidildiğinde otellerin özelliklerinin örtüşmediği veya aynı odanın yüzlerce kişiye satıldığı görülmüştür. Oysa böyle durumlarda vatandaşlarımızın tereddütte düştükleri durumlarda İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri’ni veya TÜRSAB ’ı aramaları gerekir. Bu konuyla ilgili olarakta geçtiğimiz günlerde Gaziantep Kültür Turizm İl Müdürlüğü uyarı yaparak “Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından başlatılan, erken rezervasyon kampanyalarıyla yurtiçi ve yurtdışı tatil planı yapacak Gaziantepli vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüketicilerin kaçak acentecilik faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları gerekmektedir” denildi. Yurtiçi ve yurtdışı tatil planı yapacak vatandaşlarımızın, ileride mağduriyet yaşamaması ve kaçak faaliyetlerin önlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgeli seyahat acentaları aracılığıyla tatil planlamalarını yapmaları tatillerini kâbusa çevirmemeleri açısından büyük önem taşımaktadır” dedi. 

2018 yılı ile ilgili vatandaşların erken rezervasyonlara büyük ilgi gösterdiğini de sözlerine ekleyen Vipol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Soner Bacaksız, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ve turizm sektöründeki ilgili meslek örgütlerinin katkılarıyla devam eden erken rezervasyon kampanyasına, 2018 turizm sezonunda da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilmektedir. Gaziantepli vatandaşlarımız da bu anlamda ince eleyip sık dokuyarak tatil planlamalarını gerek yurt içi gerekse yurt dışı turizm merkezlerine yönelik yapmaktadır. Tatilcilerimizin rezervasyonlarıyla ilgili mutlaka zorunlu sigorta yaptırması gerekmektedir. Düşük maliyetli ama tatili güvence altına alan bu sigortalar sayesinde olası problemlerle karşılaşıldığında vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmektedir. Yetkili firmalarla yapılacak olan paket anlaşmalarında sözleşmelerin dikkatli okunması ve mutlaka bir nüshasının vatandaşlar tarafından sözleşmelerin imzalanmasının ardından talep edilmesi gerekiyor. Paket turların "zorunlu sigorta" kapsamında olması nedeniyle tüketicilerin, adlarına düzenlenecek "paket tur zorunlu poliçe sertifikasını turun başlangıcından önce seyahat acınasından alması gerekmektedir. 2018 yılı turizm açısından bu günkü taleplere bakılırsa çok olumlu geçeceğini görüyoruz. GAP turlarının da artmasıyla gerek Güneydoğu Anadolu Bölgesine gerekse Gaziantep’e önemli oranda yerli ve yabancı turist gelmesini umut ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!