Tatilcilere uyarı: Güneş ya kırışıklık yapar, yada kanser

Güncelleme Tarihi:

Tatilcilere uyarı: Güneş ya kırışıklık yapar, yada kanser
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 10:59

Tatilcilere uyarı: Güneş ya kırışıklık yapar, yada kanser

Haberin Devamı

ADANA'da tatil için deniz kenarını tercih edenleri uyaran Dr. Dilek Şire Eren, sahilde güneşlenmeyi kesinlikle önermediklerini belirterek, "Bronzlaşmak, vücudun aldığı hasarları biriktirmesidir. Güneş ya kırışıklık yapar, ya da kanser" dedi.
Güzellik merkezi yöneticisi Dr. Dilek Şire Eren, deniz tatili yapanlara, güneşlenmeyi kesinlikle önermediklerini söyledi. 30 yıl öncesine kadar güneşlenmenin sağlıklı olduğunun düşünüldüğünü belirten Eren, "Özellikle kadınlar, deniz tatilinde bronzlaşmaya çalışıyor. Ancak bronzlaşmak vücudun aldığı hasarları biriktirmesi sonucu oluşur. Bronzlaşan ciltte yıllar içinde ya kanser oluşur, ya da kırışıklık" dedi.
Güneşlenmenin sağlıklı bir yaz aktivitesi olmadığını belirten Eren şöyle konuştu:
"Güneşlenenlerde kısa dönemde güneş yanığı, alerji gibi zararlı etkiler oluşurken, uzun süreli düşünüldüğünde kırışıklık ve cilt kanserine neden olabilir. Bağışıklık sistemi zayıflar. Bundan korunmak için sahilde güneşlenmeyi önermiyoruz. İnsanlar güneşten almaları gereken vitamini, gün içinde zaten alabilir. Mutlaka güneşlenmek isteyenleri saat 10.00'dan önce veya 16.00'dan sonrayı öneriyoruz. Ayrıca bronz görünmek isteyenlerin mutlaka güneşlenmesine gerek yok. Onlara vücudun görünen yerlerine sürülen, krem şeklindeki boyalardan önerebilirim. Otobronz adı verilen bu boyalar, hiç değilse güneşten veya solaryumdan daha az zararlı diyebilirim."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

/////FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!