TATBİKATLI MEZUNİYET

Güncelleme Tarihi:

TATBİKATLI MEZUNİYET
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Türkiye’nin ilk itfaiye lisesi mezunları olma özelliğini taşıyan 24 itfaiyeci adayının mezuniyet kutlamaları, yangın söndürme tatbikatıyla başladı.

Haberin Devamı

İskitler Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü ilk mezunlarını verdi. Türkiye’nin ilk itfaiye lisesi mezunları olma özelliğini de taşıyan 24 itfaiyeci adayının mezuniyet töreni, eğitimlerini büyük kısmını geçirdikleri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleşti. Genç itfaiyeci adaylarının başkanlığın eğitim alanında gerçekleştirdiği yangın söndürme tatbikatıyla başlayan mezuniyet kutlamalarında, karne ve mezuniyet belgelerinin verilmesi ile artan coşku, baretlerin havaya fırlatılması ile doruğa ulaştı.

BAĞLARI KOPARMAYALIM

Mezunlara karne ve diplomalarını veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, şunları söyledi:
“İlk mezunlarımız olan çocuklarımızı itfaiyecilik teşkilatlarımıza kazandırmak birinci hedefimiz. Bu yöndeki gayretlerimizi ara vermeden sürdürüyoruz. Bundan sonraki eğitim hayatınızda ve daha sonra mesleki hayatınızda sizlerle sürekli iletişim halinde olmayı planlıyoruz, lütfen bağları koparmayalım. Meslek hayatınızı emek verdiğiniz doğrultuda itfaiye teşkilatlarında değerlendirmeye gayret ediniz.”

Haberin Devamı

UYGULAMALI EĞİTİM
 
2009-2010 öğretim yılında, 24 öğrenci ile eğitime başlayan İskitler Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü, 2010- 2011 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca Akköprü’deki İtfaiye Daire Başkanlığı Merkezi’nde teorik ve uygulamalı mesleki eğitimi uygulamasını sürdürdü. Bölüm, İstanbul, İzmir, Bursa ve Kocaeli olmak üzere Türkiye’de beş ilde başlatılan bu yeni uygulamanın Başkent’teki tek temsilcisi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!