Taşlarından kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Taşlarından kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 11:58

Taşlarından kurtuldu

Haberin Devamı

METABOLİK bir rahatsızlık nedeni ile sağ böbreğinde ve sağ böbreğin devamı olan idrar kanalı taşla dolu olan 14 yaşındaki Şilan Polat, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde acılarından kurtuldu.

Çiğli BEH Çocuk Üroloji polikliniğine müracaat ettikten sonra değerlendirilerek hemen ameliyata alınan Şilan Polat, acılarından ve böbreğini kaybetmekten kurtularak sağlığına kavuştu. Polat “Çok ağrım oluyordu, annem beni birçok kez hastaneye götürdü, en sonunda buraya geldik. Doktorumu ve hastaneyi çok sevdim. Doktorum bana güven verdi ve ameliyatımı burada oldum. Şimdi kontrol olmak için geldim. Şu anda hiçbir şikayetim yok ve çok sağlıklıyım" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ali Tekin “Hastamızın Şilan’ın metabolik bir rahatsızlık nedeni ile sağ böbreğinde çok sayıda taş mevcuttu. Hastanemize müracaat ettiklerinde yapılan tetkiklerde sağ böbreğinin taş ile dolu olduğunu gördük. Sağ böbreğin idrar kanalı da taş ile dolu olduğu için öncelikle kanalı taşlardan temizledik. Sonra perkütan nefrolitotomi denilen endoskopik yöntemle belden küçük bir delik açılarak böbrek taşlarına müdahale ettik. İşlem sonrası hiç bir sorun yaşamadan iyileşti" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!