Tasarrufla aydınlan

Güncelleme Tarihi:

Tasarrufla aydınlan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 01:28

Ankara Valiliği, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği ile öğrencilere tasarruflu ampul hediye edildi.

Haberin Devamı

Ankara’da öğrencilerin enerji tasarrufu bilincini artırmak için yürütülen çalışma kapsamında 20 bin tasarruflu ampul dağıtımı yapıldı. “Tasarrufla Aydınlanıyorum” sloganı ile yapılan etkinlik için Mamak Yahya Kemal Ortaokulu’nda düzenlenen tören, enerji tasarrufu konulu çizgi film gösterimi ile başladı.
Törende konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Türkiye’nin büyük enerji kaynaklarına sahip olmadığını vurgulayarak enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini bildirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da konuşmasında çevre bilincine vurgu yaptı. Ankara’daki okullarda 20 bin tasarruflu ampul dağıtılacağını belirten Bozkurt, çocuklar aracılığıyla bu bilincin yayılacağına inandığını ifade etti ve desteği için Ankara Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti. Tören konuşmalarının ardından ampul dağıtımı gerçekleştirildi. Yetkililer sınıfları dolaşarak çocuklara tasarruflu ampul hediye etti ve enerji tasarrufu konusunda sohbetler gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!