Tarsus'ta vatandaşlar iftar sofrasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta vatandaşlar iftar sofrasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 14:03

Tarsus'ta vatandaşlar iftar sofrasında buluştu

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),(DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinde, Yeşilyurt Mahallesi sakinleri belediye tarafından verilen iftarda buluştu.
Geleneksel olarak kurulan iftar sofrasında bir araya gelen vatandaşlar, Ramazan geleneğini sürdürdü. İlahi sanatçısı Hasan Önal'ın söylediği ilahileri dinleyen vatandaşlar, semah gösterisinin ardından okunan ezan ve dualardan sonra oruçlarını açtı.
İftar programlarını değişik mahallelerde yapmanın daha güzel olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "1994 yılından bugüne kadar Sayın Burhanettin başkanımızın başlatmış olduğu iftar programlarına bizde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Daha önceden Hz. Danyal meydanında bu iftar programlarını bir ay boyunca sabit bir şekilde düzenliyorduk. Bu sene muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla ve mesai arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz araştırma sonucunda, bu iftar programlarımızı mahallelerimizde vatandaşlarımızla birlikte yapmanın daha güzel olacağının kanaatine vardık ve bu sene bütün iftar programlarımızı 2-3 mahallemizi birleştirerek bugün olduğu gibi iftar programımızı vatandaşlarımızla yani sizlerle birlikte yapıyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!