Tarsus'ta ihtiyaç sahiplerin yüzü gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta ihtiyaç sahiplerin yüzü gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 13:10

Tarsus'ta ihtiyaç sahiplerin yüzü gülüyor

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde hayata geçirilen ‘Sosyal Market’ ve ‘Paylaşım Kutusu’ projesi ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.
Tarsus Kaymakamlığı, Belediye ve Türkiye Kızılay Derneği Şubesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 5 Şubat 2015’te hizmete açılan 'Sosyal Market' açıldığı günden itibaren tespit edilen kişilerin ihtiyaçlarını gidermeyi sürdürüyor. Proje sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, "Sosyal Market Projemiz ile dar gelirli olan ve ihtiyacı olan vatandaşlarımızı sıfır kıyafetlerle giydirip elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca Paylaşım Kutusu Projemiz ile de ikinci el ürünleri topluyor, yine ihtiyacı olanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim kullanmadığımız bir ürün, bir başkasının ihtiyacı olabilir. Kimsenin kalbini kırmadan, gönlünü incitmeden bu işleri yapmaya özen gösteriyoruz" dedi.
Vatandaşların mutluluğunun her şeye değer olduğunu ifade eden Başkan Can yapılan yardımlar konusunda şunları söyledi:
"Sosyal Market'te 5 bin 286 aileye 20 bin 56 parça giysi yardımı yapılırken, Paylaşım Kutusu’nda 27 bin 489 parça eşya toplandı, 9 bin 163 aileye yardım yapıldı. Hoş Geldin Bebek Çantası ile ilçemizde bulunan Kadın Doğum Hastanesi, Özel Ortadoğu Hastanesi, Medicalpark Hastanesi, Ömer Sayar Hastanesi ve Devlet Hastanesi'nde yeni doğum yapan annelere toplam 4 bin 985 adet bebek çantası verildi. İlçemizde toplam 5 adet paylaşım kutusu bulunuyor." 

TARSUS(Mersin), (DHA)
(FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!