Tarsus'ta Bahri Toygar Sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta Bahri Toygar Sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 12:13

Tarsus'ta Bahri Toygar Sempozyumu

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde 11'ncisi düzenlenecek olan Bahri Toygar Sempozyumu gün sayıyor.
Babalarının adını yaşatmak amacıyla düzenledikleri sempozyumun 2 Aralık'ta yapılacağını duyuran doktor kardeşler Elife Toygar Turgut, Baha Toygar ve Okan Toygar, sempozyumun bu yılki konusunun 'Depresyon' olduğunu açıkladı. Saat 14.00'de Tarsus Amerikan Koleji Gösteri Salonunda yapılacak olan sempozyumda, yurt içi ve yurt dışında yüzlerce kongrede konuşmacı olarak yer almış olan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Sungur depresyon hastalığını anlatacak.
Sempozyumu düzenlemelerindeki amacın hem babalarını anmak hem de meslekleri ile ilgili topluma katkı sunmak olduğunu ifade eden Elife Toygar Turgut, ''Önceki yıllarda göz tembelliği, katarakt, şeker hastalığı, meme kanseri, hipertansiyon, göz tansiyonu, kemik erimesi, obezite, sarı nokta hastalığı, kalp krizi ve Alzheimer gibi sık görülen, sakatlığa, iş gücü kaybına ve hatta ölüme neden olabilen ve bu yönleriyle toplum sağlığı açısından önemli olan hastalıklar inceleniyordu. Bu sefer depresyon hastalığı çeşitli yönleriyle irdelenecek. Bu konuyu seçmemizin altında yatan en büyük neden, depresyonun görülme sıklığının her geçen gün artması ve bu durumun kişisel ve toplumsal alanda çeşitli olumsuzluklara neden olmasıdır'' dedi.
FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!