MERSİN HABERLERİ TARSUS HABERLERİ

Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri'ne büyük ilgi

DHA
06.11.2017 - 16:14Son Güncelleme :
DHA

 

TARSUS, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Tarsus Belediyesi, Mersin Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Tarsus’un yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ne Türkiye, İngiltere ve Lübnan’dan katılan ünlü gurmeler hem Tarsus’un tarihi ve doğal güzelliklerini hem de lezzetlerini tanıdı.
Farklı milletlerin birbirlerini tanımalarının, kültürel özelliklerini anlamalarının yollarından biri olan yemek kültürü bu kez de Tarsus’un dünyaya açılmasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Tarsus Gastronomi Günlerine İngiltere ve Lübnan’dan katılan gurme şefler Tarsus’ta hem yemek yaptı hem de Tarsus’a ait yöresel lezzetlerin yapımını tarif defterlerine ekledi. Türk kebabını İngilizlerin damak zevkine uygun hale getirerek Londra’da kebap dükkânı açan modern kebap yorumcusu Edward BrunetAdiono ve ekibi kış lahmacunu yaparak, vatandaşlara tattırdı. Türk Aşçı Milli Takımı Kaptanı Esat Özata ise kuzu etinden yaptığı lezzetli yemeği Tarsus’ta yetişen sebzelerle tatlandırdı.
Birkaç yıl önce Türkiye’ye kebabı araştırmak için gelen ve tekniğini öğrendikten sonra kebap dükkanı açan Londralı gurme şef Edward BrunetAdiono, "BenTürk mutfağını harika buluyorum. Özellikle Tarsus genelindeki tadına baktığımız yöresel lezzetlerden çok etkilendim. Çok farklı şeyler yedik. Hepsinin tadı damağımda kaldı. Tarsus kebabını ve humusu çok beğendim. Tarsus’u da ayrıca çok beğendim. İnanılmaz bir şehir. Burada dolaşmak tarihe bir yolculuk demek. Sağa dönüyorsunuz 5 bin yıllık, sola dönüyorsunuz 10 bin yıllık bir tarih var ve ben çok etkilendim. Kültürel etkileşimi düşündüğümüzde bence yemek yapılabilecek en etkin yöntem. İlla ki üniversitelere gidip bilimsel çalışmalarla bir kültürel etkileşime gerek yok. Yemek üzerinden de kültürel etkileşimi sağlayabiliriz. İki farklı milletten insan aynı yemeği yerken bunun duygusal bir etkileşimi de var ve bağ kurmalarını sağlıyor bence bu çok önemli" dedi.
Çukurova’nın gözbebeği Mersin’in lezzetlerini genel olarak çok beğendiğini ve gastronomi günleri ile de Tarsus lezzetleri ile tanışmaktan memnun olduğunu söyleyen Türk Aşçı Milli Takımı kaptanı Esat Özata, "Böyle organizasyonlar beni çok heyecanlandırıyor. Yemek insanları mutlu eden bir olgu. Yemek evrensel ve yaşayan kültür. Yemek bir mozaik taşı. Mersin’deyiz ve Mersin önemli bir lokasyona sahip. Çukurova’nın en bereketli topraklarının olduğu yerler. Tarsus’a ben ilk defa geliyorum. Hep Mersin dolaylarında oluyorduk. Burası biraz iç bölgede kaldığı için hiç girme fırsatım olmamıştI" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Tarsus haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Tarsus haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri'ne büyük ilgi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

İSTANBUL NAMAZ VAKİTLERİ

08 Aralık 2017, Cuma
  • İmsak
    06:21
  • Guneş
    08:09
  • Öğle
    13:07
  • İkindi
    15:29
  • Akşam
    17:44
  • Yatsı
    19:20

MERSİN NÖBETÇİ ECZANELER

Sorunapp.com'un katkılarıyla
  • Aydın Eczanesi

    Tarsus
  • Ceren Eczanesi

    Tarsus
  • Ovacıllı Eczanesi

    Tarsus
  • Mehmet Gül Eczanesi

    Tarsus
Sayfa Başı