Tarsus Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci

Güncelleme Tarihi:

Tarsus Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:48

- Tarsus Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre, 270 kadrolu işçiyi kapsayan sözleşmede 2016 yılı taban yevmiye için yüzde 6,06’lık zam yapıldı

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Tarsus Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan 2 yıllık toplu iş sözleşmesiyle, 270 kadrolu işçiye 2016'da geçerli yüzde 6,06'lık zam yapıldı.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine, Belediye Başkanı Şevket Can, Hizmet -İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, belediye başkan yardımcıları, Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, daire müdürleri ve işçiler katıldı.

Belediye Başkanı Can, yerel yönetim olarak personele zamanında ücretini ödeyen örnek belediyelerden biri olduklarını söyledi.

Türkiye şartlarına rağmen iyi zam yaptıklarını ifade eden Can, 2016 için ortalama yevmiye yüzde 6,06, 2017 yılı için yüzde 4,29'luk zam verdiklerini bildirdi.

Can, şunları kaydetti:

"Biz yıllardır sizlerle birlikte çalıştık, hepiniz beni bizzat yakinen tanıyan, yıllardır beraber mesai arkadaşlığı yaptığım kişilersiniz. Belediyeci olarak biliyorsunuz artık şehrimiz büyükşehir yasasıyla yönetiliyor. Netice itibariyle baktığımız zaman daha önceden 100 liramız varken, şu anda 60 lirası yetki ve gelirle birlikte büyükşehire dahil oldu. Biz sizlerle yapacağımız bu sözleşmeyi ince eleyip sık dokuduk. Gerçekten gönlümüz ister ki bütün yevmiyeci ve hizmet alımındaki arkadaşlarımız sizler gibi sendikalı olsun. Belirli bir oranda herkesin maaşlarının araları bu kadar açık olmadan ücret politikası aynı olsun. Maalesef şartlar, yasalar ve yönetmeliklerle norm kadrolarından dolayı biz bunları uygulayamıyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen personelimize en iyi iyileştirme yaptığımıza inanıyorum. Zamlar sizlere, ailelerinize ve kentimize hayırlı olsun. Çalışmalarınızda başarınızı artırarak devam etmesini diliyorum."

Haberin Devamı

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz de sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

"Toplu İş Sözleşmemizin masada bitirilmesinin karşılıklı uzlaşma ile sonuçlandırılmış olmasını önemsiyoruz" diyen Öz, şunları kaydetti:

"2014 yılı içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesine katılmış olmanız münasebetiyle elbette ki, Tarsus Belediyesi’nin gelirlerinde büyükşehire aktarılan paylar yönünden önemli bir eksilme meydana gelmiş. Bu çerçevede baktığımız zaman, belki Tarsus Belediyesi’nin kaynaklarında eksilme olmuş ama personelimiz bakımından değerlendirdiğimiz zaman az da olsa sözleşme ile ücretlerde bir düzeltme yapılmış, artış meydana getirilmiş. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde belediyenin kaynakları daha iyi hale geldiğinde, daha iyi sözleşmelere imza atacağız. Her şeye rağmen bugünkü imkanlarla imzalanan sözleşmenin masada bitmiş olması, imzalanmış olması bizim açımızdan önemlidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!