Tarsus Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısını Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Tarsus Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısını Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 15:55

MERSİN’İN TARSUS İLÇE BELEDİYE MECLİSİ, KASIM AYI TOPLANTISINI YAPTI.

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını yaptı.
Belediye Başkanı Şevket Can’ın başkanlığındaki toplantı 31 meclis üyesinin katılımıyla Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
Yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetinin oylanarak kabul edilmesiyle başlayan Meclis toplantısında; Tarsus Belediyesi tarafından Kırklarsırtı Mahallesi’nde yaptırılan parka Engelsiz Park, Ergenekon Mahallesi’nde yaptırılan parka da Ergenekon Yaşam Boyu Spor Merkezi ve Parkı isimlerinin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Ardından gündemin 3. maddesinde yer alan müdürlüklerden gelen evrakların görüşmesine geçildi. Tarsus Belediyesi’nin üye olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatının (UCLG) ‘Yönetim Kurulu ve Dünya Konseyi Toplantısının 04-06 Aralık 2015 tarihleri arasında Fransa’da yapılacak olmasından dolayı bütün masrafları UCLG tarafından karşılanacak olan toplantıya Belediye Başkanı Şevket Can’ın katılması ve Çukurova Belediyeler Birliği tarafından 8-13 Aralık 2015 tarihleri arasında Balkan ülkelerinden; Makedonya, Kosova ve Arnavutluk’a gerçekleştirilecek olan teknik araştırma ve inceleme programına Belediye Başkanı Şevket Can ile oy dağılımına göre meclis üyelerinin katılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Mecliste Belediyede 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile birlikte 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapmakta olan memurlar için yetkili sendika ile Tarsus Belediyesi arasında sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki verilmesine ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Kentte bulunan 16 amatör spor kulübüne 1.500,00 TL nakdi yardım yapılmasının oy birliğiyle kabul edildiği mecliste, sahipli hayvanların kayıt altına alınmasına yönelik karar da oy birliğiyle kabul edildi.
Alınan kararların Tarsus’a ve Tarsuslulara hayırlı olmasını dileyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!