TARSİM Bilgilendirdi

Güncelleme Tarihi:

TARSİM Bilgilendirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 17:02

TARSİM Bilgilendirdi

Haberin Devamı

KURŞUNLU(Çankırı), (DHA)- GIDA, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce organize edilen, Kurşunlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen TARSİM eğitiminde, personelle birlikte üreticiler bilgilendirildi.

Bilgilendirme toplantısına, İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili ve Şube Müdürlüğü personelleri ile, TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can'ın konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya Kurşunlu, Çerkeş, Ilgaz, Korgun, Atkaracalar, Bayramören, Şabanözü ve Orta İlçe Müdürlükleri personelleri ve Kurşunlu İlçesindeki Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü ve üreticiler katıldı.

TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can yaptığı konuşmada, "Tarım Sigortaları Kanunu'nun uygulamalarının çıktığı 2005 yılından beri sigortalanan bitkisel ürün ve hayvan sigorta poliçe sayısı her yıl artış göstermiştir. Üreticilerimizin olası bir tabii afetten etkilenmeleri durumunda mutlaka tarım sigortası yasasından yararlanarak, zararlarını en aza indirmeleri için yüzde 50'si devlet tarafından karşılanan Tarım Sigortasını yaptırmalarını öneriyorum. Çiftçilerimizin gelecekte mağdur olmamaları için mutlaka tarım sigortası yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

Yıllar içerisinde risklerin çiftçiler ve sivil toplum kuruluşlarının istekleri doğrultusunda genişletildiğini belirten Hanifi Can, 2017 yılında ilk defa uygulamaya başlanan ilçe bazlı kuraklık verim sigortasına geçildiğini hatırlatarak tedaylı bilgiler aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!