TARİŞ'ten üreticilere çağrı

Güncelleme Tarihi:

TARİŞten üreticilere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 10:45

TARİŞ'ten üreticilere çağrı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde bulunan 153 No'lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'ni ziyaret eden TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Başkanı Cahit Çetin, üreticileri birliğe sahip çıkmaya çağırdı.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin ve birliğin yönetim kurulu üyeleri, 153 No'lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'ni ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında TARİŞ Milas Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Kamil Gül, zeytinyağı üretiminde kaliteyi arttırmak için fabrikaya sürekli yatırım yaptıklarını anlatarak "Biz gerekli yatırımları yapıyoruz. Her türlü fedakarlığa katlanıyoruz. Bizi üzen, üreticinin bize sıktırdığı zeytinyağını dışarıya vermesi. Birliğimiz bize destek verirse yağımız dışarı gitmez" dedi.

TARİŞ Birlik Başkanı Cahit Çetin de her yörenin kendi lezzetini öne çıkarmaya çalıştıklarını anlatarak "Milas bölgesinin zeytinyağını üreticiye sunabilmek için Milas adıyla zeytinyağı ürettik. Üreticimizin durumunu iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Üretici elindeki zeytinyağını alacak kişi çok ise dışarıya götürüyor. Alıcı bulamaz ise TARİŞ'e getiriyor. Bu doğru değil. Öncelikle ortaklarımızda, üreticilerimizde bir aidiyet duygusunun gelişmesi gerekiyor. Üretici kooperatifine sahip çıkmalı" dedi. Zeytinyağında ilk modern tesis kurulumunun Ayvalık'ta yapıldığını kaydeden Çetin, ikincisinin ise Milas'ta kurulduğunu hatırlatarak yeniliklerin yakından takip edildiğini dile getirdi.

"ÇITAYI YÜKSELTEREK KALİTEYİ ARTTIRMALIYIZ"

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Cahit Çetin'i Milas'ta görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Reşit Özer, MİTSO olarak zeytin ve zeytinyağı konusunda yaptıkları çalışmaları anlatarak "Zeytinyağında kaliteyi arttırmamız gerekiyor. Bunun gayreti içindeyiz. Çıtayı yükselterek kaliteyi arttırmalıyız. Kaliteli üretimi arttırabilirsek dünya ile rekabet edebiliriz. İhracatı ancak kaliteli üretimle arttırabiliriz. En büyük zeytinyağı üreticisi TARİŞ olduğu için bu konuda sizlere de çok büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!