Tarıma sulama desteği

Güncelleme Tarihi:

Tarıma sulama desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 12:16

Tarıma sulama desteği

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- TÜRKİYE'nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat'ta tarımsal üretimin kalitesini artırmak, daha az maliyetle daha fazla ürün alınmasında önemli rol oynayan kurak toprakların sulu tarıma geçirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yurt genelinde sulama konusuna büyük önem verdiklerini, bundan Yozgat'ın da payına düşeni aldığını söyledi. 
Bozdağ, Akdağmadeni ilçesinde Bahçecik, Yozgat'ta Cemil Çiçek, Yerköy'de İnandık, Boğazlıyan'da Oğulcuk Barajı inşaatlarının devam ettiğini hatırlattı. Yozgat'ta eşzamanlı yapımı devam eden dört tane büyük barajın bulunduğuna vurgu yapan Bakan Bozdağ, "Yozgat'ın neresinde baraj olacak su varsa orayı baraja dönüştürmek, gölet olacak su varsa orayı gölete dönüştürmek, buradaki suyla vatandaşımızın tarlasını buluşturup, bunun berekete dönüşmesini sağlamak bizim öncelikli hedefimiz oldu" dedi. Yozgat Milletvekili Bakan Bozdağ, Boğazlıyan ilçesi Uzunlu barajının tabanında meydana gelen çatlağın ortadan kaldırılıp, ciddi bir yatırım yapıldığına vurgu yaparak, "O barajı yeniden yapsak o kadar harcama olmazdı" ifadelerini kullandı.
Çekerek ilçesi Süreyya Bey barajının tamamının kendi dönemlerinde yapıldığını ileri süren Bakan Bozdağ, barajın temelinin kendilerinden önce atılmasına karşın 'bir taş' konulmadığını, 'bütün taşları' kendilerinin koyup, barajı da hizmete aldıklarını anlattı. Bozdağ, "Amasya tarafını suluyor ama yakın zamanda Aydıncık ilçemizin Künbetovası Süreyya Bey barajından sulanmış olacak. Kadışehri ovası Bahçecik barajından sulanacak. Yerköy hem Gelingüllü barajından hem İnandık barajından hem de Cemil Çiçek barajından sulanma imkanı bulacak. Yozgat merkez Gelingüllü ve Cemil Çiçek barajından sulanma imkanı bulacak. Yine aynı şekilde Boğazlıyan Uzunlu ve Oğulcuktan bu imkanı elde etmiş olacak. Yozgat'ın dört bir yanında sulama ile ilgili yatırımlar, bu bozkırdaki arazilerin bereketlenmesine, çiftçimizin cebine girecek paranın artmasına büyük katkı sağlayacaktır. Gölet olacak ne kadar yer varsa bunlarında gölete çevrilmesi için karar aldık ve adımını attık. Temeli atılmadık yer kalmadı. Bir kısmı bitti bir kısmı da bitme aşamasında. Yozgat'ın emrine bu hizmetleri sunma noktasında büyük bir başarı hikayesi sulama alanında yazıldı" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!