Tarım Gıda Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgesi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 12:39

Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluyor

Haberin Devamı

MERSİN’de Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması için çalışmalara başlandı.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığındaki kurucu heyet ilk toplantısını yaptı. Toplantıya Vali Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Erdemli Ticaret Odası Başkanı Orhan Sarı, Tarsus Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Hıdıroğlu, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ni temsilen Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz katıldı.
Ä°mzalanacak olan protokol ile Mersin Tarım Gıda Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgesi baÅŸvuru dosyasının Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sunulacağını ifade eden Vali Çakacak, yapılacak inceleme ve deÄŸerlendirme sonucunda Mersin Teknopark tarafından ayrı bir proje çalışması yapılacağını söyledi.Â
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş tarafından yapılan sunumun ardından, Tarım Gıda Teknoloji Bölgesi Kurucu Heyeti oluşturulmasına dair protokol Vali Çakacak ile toplantıya katılanlar tarafından imzalandı.
Tarsus İlçesi Alifakı ve Heleke (Reşadiye) mahalleleri ile Erdemli İlçesindeki Alata mahallesinde bulunan 3 lokasyonda kurulması planlanan Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi. tarım ve gıda sektöründe çalışan firmaların sorunlarına Ar-Ge temelli çözüm bulmayı hedefliyor.

MERSÄ°N, (DHA)
FOTOÄžRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!