Tarihi Taşköprü'de çocuklar diyabete karşı balon uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Taşköprüde çocuklar diyabete karşı balon uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 13:04

Tarihi Taşköprü'de çocuklar diyabete karşı balon uçurdu

Haberin Devamı

Hatice KARTAL/ ADANA, (DHA)- ADANA'da şeker hastası çocuklar, tarihi Taşköprü üzerinde diyabet hastalığına dikkat çekmek için gökyüzüne balon uçurdu.
14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Taşköprü üzerinde toplanan onlarca diyabet hastası çocuğa, yakınları, sağlık çalışanları ve doktorlar destek verdi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Yüksel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, gökyüzüne balon uçurup diyabet tedavisiyle ilgili isteklerini dile getirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte konuşan diyabet hastası Yiğit Hacı Arif Kütük, "Bizler diyabetli çocuklar olarak kan şekerimizin fazla yükseldiği günden itibaren yeni, farklı ama aslında her insan için gerekli olan sağlıklı yaşam tipine, sağlıklı beslenme ve günlük egzersizlere başladık. Bu yaşama daha sıkı tutunmamızı, motive olmamızı, daha farklı, daha sağlıklı olmamızı sağladı" dedi.
SORUNLARINI ANLATTI
Diyabet hastalarını üzen konuların da bulunduğu aktaran Kütük, şunları kaydetti:
"Mesela okulda, sokakta karşımızda abur cubur veya farklı şeyler yenildiği zaman canımız isteyebiliyor. Çünkü bizler de birer çocuğuz. Bu durum bizi üzüyor olabilir, ancak iyi bir eğitimle ne zaman ve ne kadar yiyebileceğimizi ayarlamak da bize kalmış aslında. Tıp ilerledikçe bu diyabetten tamamen kurtulacağımız gün de elbette gelecek. Bunu biliyor, o güne kadar vücudumuza iyi bakmaya çalışıyoruz. Bize bu konuda destek olmanızı istiyoruz. Okullarda şekerimizi gerekli hallerde ölçebileceğimiz ve insülin yapabileceğimiz, insülinleri  saklayabileceğimiz buzdolabının olduğu bir oda istiyoruz sadece. Gerekli durumlarda bize yardımcı olabilecek bir sağlık personelinin okullarımızda olmasını da istiyoruz. Ayrıca daha sık ölçüm yapabilmemiz için şeker ölçüm çubuklarından alınan farklar yüzünden anne babamızın ekonomik sıkıntıya düşmemesi için şeker ölçüm çubuklarımızdan para farkı alınmamasını istiyoruz. Teknolojik gelişmelere uygun yeni insülin pompaları mevcut. Yine biz diyabetli çocuklar olarak bu pompalara sahip olabilmek için fark parası alınmasını da istemiyoruz. Böylece daha güzel şeker değerlerine sahip sağlıklı bireyler olmak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!