"Tarihi stadyum ranta kurban gitmesin"

Güncelleme Tarihi:

Tarihi stadyum ranta kurban gitmesin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 12:14

MERSİN’de, Mimarlar Odası Şubesi İl Koordinasyon Kurulu, tartışmalara konu olup TBMM’ye taşınan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun ranta kurban gitmemesi için çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

CHP’li Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’nun da destek verdiği toplantıda değerlendirmelerde bulunan TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, stat ve alanın kimliksiz hale getirildiğini söyledi. Tepkisizlik ve sahiplenmemeyle kamuoyunun hipnotize edilmeye çalışıldığını belirten Atar, "Ranta dönük başka amaçlar hedeflenmektedir. Alan, Efrenk Vadisi’nin denize açıldığı, kent merkezi için bir nefes alma odağıdır. Stadyumun bulunduğu alan kentin en önemli rüzgar kanallarından biridir. Müftü Deresi vadisi, kent merkezinde boş kalan, rüzgar akımına izin veren tek koridordur. Tüm bu özellikleri ile birlikte tesadüfen seçilmiş olduğunu düşünmediğimiz stadyum ve çevresindeki alanlar, bu gün önemini korumaya devam etmektedir" dedi.

KAR AMAÇLI PROJELERİN KARŞISINDAYIZ

Bölgenin toplu konut veya gecekondu alanı olmadığını kaydeden Atar, alanın Büyükşehir Belediyesi’nin 1/25 binlik nazım imar planında da yeşil alan olarak planlandığının altını çizerek şöyle devam etti:

"TOKİ hangi amaçla ve hangi projeler için arazinin devrini gerçekleştirmiştir? Stadyum ve çevresinde yer alan geniş alanlar, derenin doğusundaki askeri yeşil alan, bütünlüklü bir proje ile birleştirilip kent halkının kullanımına açılacak bir anlayışla çağdaş bir kent meydanı haline getirilmesi sağlanabilecek midir? Halka ve kamuya mal olmuş alanların tamamını ranta çevirme konusundaki ısrarı TOKİ’nin kuruluş kanununa aykırı değil midir? TOKİ şunu bilmelidir ki, bu bölgede oluşturmayı planladığı, kentsel rantı haksız bir şekilde belli çevrelere yöneltmek amacıyla hazırlayacağı kar odaklı plan ve projeler karşısında, TMMOB bileşenlerinin ve Mersin halkının duyarlılığı ile karşılaşacaktır."

RANTA KURBAN GİDEBİLİR

Alanın ranta kurban gidebileceğine vurgu yapan CHP’li Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ise şunları söyledi:

"Buranın bir ranta kurban edilmemesi, Mersin halkına kazandırılması için gerekli çabayı göstereceğiz. Mersinlilere düşen görev, kamuoyu yaratıp buralara sahip çıkmak gerek. Aksi halde bir ranta kurban gidebilir. Mersin’in böyle bir kamusal alana ihtiyacı var çünkü kent merkezi sıkışmış durumda. Buranın doğru değerlendirilmesi için çaba göstereceğiz. Belki demokratik gelişme olur ve referandum yapabilir. Vatandaşa buranın ne yapılmasını istedikleri sorulabilir.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!