Tarihi evde zaman yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Tarihi evde zaman yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 11:01

MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'nde yapımı 1800'lü yıllara dayanan tarihi 'Kültür Evi'ni, bu yılın ilk 6 aylık döneminde yaklaşık 95 bin ziyaretçi gezdi.

Haberin Devamı

Evi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, yapıyı ve içindeki eşyaları dikkatle incelerken adeta zamanda yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Yapımı 1800'lü yıllara dayanan ve dönemin Rum ustalarından Kostanti oğlu Filvari'nin baş ustalığında tamamlanan tarihi Kültür Evi (Şerefliler Evi) şimdilerde kültür turizmine hizmet ediyor. Tur rehberlerinin eşliğinde ilçeye gelen turist kafileleri, tarihi eve hayran kalırken; içindeki eşyaları da uzun süre inceliyor.
Tarihi yapının 1999 yılında Muğla Belediyesi tarafından kamulaştırılıp restore edildiğini belirten Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş şunları söyledi:
"İlçemiz kültür varlıkları açısından çok zengin bir kent. Kent merkezi, sivil mimarinin en güzel örneklerini barındırıyor. Tarihi Kültür Evi de bu yapılarımızdan bir tanesi. Yapımı 1800'lü yıllara dayanan, mülkiyeti o yıllarda Şerefliler Ailesi'ne ait olan bu evimiz şimdilerde kültür turizmine hizmet ediyor. Her gün yüzlerce ziyaretçisini ağırlayan evimizde, yöresel lezzetlerimiz de mevcut. Turizm sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Kültür turizmi ile bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz."

Haberin Devamı


'ALTERNATİF TURİZM'
Kültür turizminde farkındalık yaratmayı ve bölgeye gelen ziyaretçi sayısını artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Gümüş, "Kentin var olan değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak, tanıtımını sağlamak ve turizm potansiyellerini istenen noktaya getirmek için birçok önemli projeye imza atıyoruz. Bu anlamda ilçemizde Kültür Evleri'nin çoğalmasıyla alternatif turizminin yaygınlaşacağına inanıyorum" dedi.
Öte yandan Kültür Evi'ni bu yılın ilk yarısında yaklaşık 95 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!