Tarihi çeşme hayat buldu

Güncelleme Tarihi:

Tarihi çeşme hayat buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 11:44

Tarihi çeşme hayat buldu

Haberin Devamı

Hüseyin DUMRU/BOZKIR,(Konya)(DHA)- BOZKIR İlçesi'nde 1882 yılında yapılan tarihi çeşme restore edilerek yeniden halkın kullanıma açıldı.  
Bozkır’da  1882 yılında yaptırılan tarihi çeşme, zamanla binaların arasında kalarak kaybolma tehlikesiyle karşılaştı. Bozkır Belediyesi tarafından yapılan girişimle tarihi çeşme binaların arasından, atıl durumdan kurtarılıp, restoresi yapılarak şehrin meydanına yerleştirildi.Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır’ın, tarihinde 3 medeniyetin izlerini taşıdığını, her bir döneme ait eserlerin Bozkır’da hala ayakta olduğunu söyledi. Gün, Roma döneminden kalma Zengibar Kalesi, Selçuklu döneminden kalma restoresi 2016 yılında yapılan taş köprü ve Asarlık Camisi’nin, Osmanlı döneminden kalma restoresi 2016 yılında yapılan Belediye Binası’nın muhafazasının özenle yapıldığını hatırlattı.
Gün, ''Tarihi yapılarımız, ecdadımızdan kalan önemli eserlerimiz, hepimizin öncelikli olarak sahip çıkması gereken en önemli kültür varlıklarımızdır. Bozkır Belediyesi olarak bu eserlerimize büyük önem veriyoruz. Bu anlamda uzun yıllardır atıl durumda, betonarme binaların arasında kaybolmaya yüz tutmuş ecdat yadigarımız çeşmemizin restore ve taşıma işlemlerini tamamlayarak şehrin ortasında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tarihi çeşmemiz, heybetiyle anıt meydanımıza önemli bir değer kattı. Uzun yıllardır makamımızda özenle sakladığımız çeşmemizin kitabesi de, ait olduğu yere çeşmemizin üzerine yerleştirdik. Şimdi burada vatandaşlarımız çeşmemizden su içerken, ecdadımızı anıyor.''dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!