Tarihi alanlar sanatçılarla dolu olmalı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi alanlar sanatçılarla dolu olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 14:31

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, ‘Kültür Sanat Buluşmaları’ düzenledi. Hamamarkası’ndaki Mevlit Konağı’nda düzenlenen etkinliğe Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de katıldı.

Haberin Devamı

Ankara’nın tarihi alanlarının sanatçılarla, kitapçılarla dolu olması gerektiğine vurgu yapan Tiryaki, Başkent’e katkı sağlamak için herkesin çaba göstermesinin önemine değindi. Altındağ’da 10 yıl önce oturacak iki mekanın olmadığını da hatırlatan Tiryaki, bugün birçok toplantının ilçede yapıldığını söyledi. Tiryaki şöyle konuştu:

KÜLTÜRÜN VE SANATIN MERKEZİ ALTINDAĞ

Ankara’da ilk defa restorasyon çalışmalarının Altındağ’da başladığını hatırlatan Tiryaki, şunları söyledi: “Altındağ’ın tarihi dokusuna sahip çıkarak, koruyarak, kollayarak eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak istedik. Hamamönü, Hamamarkası’nı turizme kazandırdık. Ulucanlar Cezaevi’nin olduğu bölgeye kadar çalışmalarımızı genişlettik. Bölgenin kültür ve sanat aktivitelerinin yapılacağı bir merkez olması için çabaladık. Bugün Hamamönü ve Hamamarkası Ankara kültürünün ve tarihinin yansıtıldığı, sanat galerilerinin olduğu, önemli akademik toplantılara ev sahipliği yapıldığı, sanatın her türlüsünün icra edildiği bir yere dönüştü. Ankara’da tarihin, kültürün ve sanatın merkezi artık Altındağ’dır.”

BAKMADAN GEÇME!