Tankla topla geleni düzeltiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Tankla topla geleni düzeltiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 yıl zorunlu eğitimi anlatırken, “Sincan’da yürütülen tanklarla gelen bir uygulamayı biz millet iradesiyle düzeltiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Rekabet Kurumu’nun 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende şunları söyledi:
“En az 3 çocuk diyorum. Bunu şu andaki ekonomik tablomuza göre söylüyorum. Bunu yakalayamazsak 2037-2038’de yaşlı nüfusa sahip olacağız. Bu durum ekonomik alanda bizi tehdit eden unsurdur. Rusya Devlet Başkanı Medvedev bana sorduğunda anlattım. Dönüşünde baktım teşvik çalışması yapmışlar en az üç çocuk kampanyasını başlattılar. Anamuhalefet başkanı kesintisiz eğitimin bu ülkeye zararı olmadığını söylüyor. Mevlânâ diyor ki ‘gözlerini parmaklarınla kapat, dünyada hiçbir şey göremezsin. Sen görmüyorsun diye bu alem yok değildir.’ 1996-97 yılında kesintisiz eğitim uygulaması öncesinde Türkiye’de meslek lisesi öğrencilerinin oranı yüzde 46’dır. Eğitim diyorlar ama bu eğitim değil, öğretimdi. Bunu eğitime çevirmenin mücadelesini milletçe vermemiz lazım. 97-98’de bu oran önce yüzde 45’e düşüyor. Her yıl düşüyor, 2002’de bu oran yüzde 32.6. İktidarımızda  bu oranı yüzde 48’e çıkarmış durumdayız.
İdeolojik değil, pedagojik
Birden 100’e kadar sayabilen herkes kesintisiz eğitimin, katsayı uygulamasının meslek liselerini adeta katlettiğini görür. Kesintisiz eğitim Türkiye’nin rekabet gücüne de ağır darbe vurmuştur. Yaptığımız reform, ideolojik değil, pedagojik reformdur. Kesintisiz eğitimi getirenler nasıl bu ülkeye yazık ettilerse bugün kademeli eğitime karşı çıkanlar da aynı mantıkla hareket ediyorlar. Affınıza sığınıyorum, zorbalıkla gelen bir düzenlemeyi biz demokrasiyle ortadan kaldırıyoruz. Olay bu. Topla, tankla, Sincan’da yürütülen tanklarla gelen bir uygulamayı, biz millet iradesiyle düzeltiyoruz. Tüm zorlayıcı tavırlara uygulanan şiddete, işgale rağmen biz millet iradesini en üstte tutacak, milletin talep ve arzuların yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!