Tanınmaz hale geldi

Güncelleme Tarihi:

Tanınmaz hale geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

Quasimodo’yu canlandıran bale sanatçısına 3 saatlik plastik makyaj yapıldı.

Haberin Devamı

Koreografi ve librettosu Ankara Devlet Opera Balesi (DOB) Başkoreografı Armağan Davran ile Ankara DOB Başöğretmeni Volkan Ersoy tarafından yapılan Natre Dame’in kamburuna, 3 saatlik plastik makyaj yapıldı.

Victor Hugo’nun ünlü eseri Notre Dame’in Kamburu balesinde Zangoç Quasimodo’yu canlandıran bale sanatçısı, 3 saatlik plastik makyajla çirkin ve kambur bir adama dönüştürüldü. Bale, ihtişamlı dekor ve güvenlik sınırlarının zorlandığı sürpriz finali ile dikkat çekti. İzleyiciler, dönemsel bir konuyu zengin bir görsel şölen içinde dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile izleme fırsatı yakaladı. Eserde kullanılan 3 boyutlu dekor tasarımı ile Notre Dame Kilisesi, seyircilerin karşısına büyük bir ihtişam ile çıkıyor.

MESLEKTAŞLARI TANIYAMIYOR

Eserde, sahne önünde olduğu kadar sahne arkasındaki detaylar da ilgi çekiyor. Eserde Zangoç Quasimodo’yu canlandıran bale sanatçısı Gabriel Gogua’ya, özel plastik makyaj uygulanıyor. Bale sanatçısı, 3 saat süren çalışmayla çirkin ve kambur bir adama dönüşüyor. Bale sanatçısını, makyajın ardından meslektaşları bile tanımakta güçlük çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!