Taluğ: Yeraltında nice zenginlikler yatıyor

Güncelleme Tarihi:

Taluğ: Yeraltında nice zenginlikler yatıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:00

Vehbi Koç Vakfı, Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi ile Çengelhan Rahmi Koç Müzesi, Ankara Üniversitesi’nde ortaklaşa “Geçmişten Geleceğe Türkiye’de Müzecilik” başlıklı bir sempozyum düzenledi.

Haberin Devamı

Sempozyumda konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Türkiye’nin, maddi kültür zenginlikleri bakımından dünyanın en şanslı  ülkelerinden olduğunu belirten Prof. Dr. Taluğ, “Bu topraklar üzerinde tarihin  her döneminde büyük uygarlıklar kuruluyor. Yurdun her köşesi kültürel miras açısından büyük hazinelere sahip. Bu ülke dünyanın en güzel, en anlamlı  coğrafyasında” dedi.
Türkiye’nin her yerinde arkeolojik çalışmaların devam ettiğini kaydeden  Prof. Dr. Taluğ, şöyle devam etti: “Yer altında daha nice zenginlikler yatıyor. Bunları hızla önce kendi  toplumumuza daha sonra insanlığa kazandırmalıyız. Yer altının yanı sıra, su  altındaki mirasın da unutulmaması gerekir. Üniversitemiz arkeoloji alanında  Türkiye’ye önemli hizmetlerde bulunmuştur hiç kuşkusuz.
Bu arada, sualtı arkeolojisi de Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde  başlayan önemli bir alan. Üniversitemizin iki büyük çalışması var; yakında Mavi  Arkeoloji olarak yeni bir yayınla çalışmalarımızı dünya ile paylaşmaya  başlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!