Talas'ta 'Salça kaynatma günleri' hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Talasta Salça kaynatma günleri hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 13:40

Talas'ta 'Salça kaynatma günleri' hazırlığı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- TALAS Belediyesi, ilk kez 'Salça kaynatma günleri' yapılacak. Saçla kaynatmak isteyen kadınlara belediye tarafından ücretsiz salça kazanı, yakacak ve tuz verilecek.
Talas Belediyesi, kış hazırlığı için salça kaynatmak isteyen kadınlara hazırlanan özel alanla hizmet verecek. Halef Hoca Mezarlığı çevresindeki boş alanı salça kaynatmak için düzenleyen belediye ekipleri ücretsiz olarak saçla kazanı, tuz, yakacak verecek. Ayrıca domates ve biber çekme makinesi de kadınların hizmetine sunulacak. Türkiye'de ilk kez belediye tarafından gerçekleştirileceği öne sürülen bu hizmetten yararlanmak isteyen kadınlar, sosyal medya üzerinden ya da belediyege giderek başvuracak. Salçalık malzemeler ve kışlık ürünlerin pazarda satılabileceğini hatırlatan Başkan Mustafa Palancıoğlu, şöyle dedi:
"İsteyen salçasını, isteyen diğer kışlık hazırlıklarını burada yapabilir. Salı günü başlayacak uygulamamız talebe göre Kurban Bayramı'na kadar devam edecek. İlgilenenler '0549 338 5101 no’lu numaradan ve Facebook, Twitter adreslerinden rezervasyon yaptırmalarını bekliyoruz. Kültürümüzü yaşatmak istiyorum, salça kaynatmak istiyorum, kışlık közleme yapmak istiyorum diyenler lütfen belediyemize müracaatta bulunsun ve rezervasyonlarını yaptırsınlar. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası vatandaşlarımız oldukça rahatsız ve gergin, bu da onların birazcık yüzlerinin gülmesine, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olacak. Burada kadınlar salça yaparken çocuklar ise alanın hemen yanındaki parkta oynayabilecek, şenlik havasında gerçekleştireceğimiz ve Türkiye'de ilk olan uygulamamıza tüm halkımızı davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!